Vonné svíčky a vosky – pouhé škrtnutí zápalky vytvoří z vašeho příbytku útulný, voňavý a hřejivý domov

Domov by pro každého z nás měl být příjemným a bezpečným útočištěm, kde si budeme moci v přítomnosti našich nejbližších odpočinout, třeba po perném dni v práci, či škole. Vybavení našich domovů odpovídá našemu vkusu a představě o pohodlí. Příjemná vůně je poté takzvanou třešničkou na dortu, která však dokáže snadno, a přesto velmi efektivně, navodit hřejivou atmosféru a přímo vybízí k odpočinku. Asi nejoblíbenějším způsobem, jak provonět naše domovy jsou vonné svíčky, aromalampy, ale i vonné vosky.



Aromalampa – nejen provoněný domov, ale i pomoc při splínu, či nemoci

Podzim je tu a s ním i sychravé počasí a zkracování dnů. Delší čas trávíme ve svých domovech, a tak samozřejmě chceme, aby byl co nejútulnější. Pochmurnější počasí a nízké teploty, však řadě z nás náladu zrovna nezlepší. Aromaterapie, prostřednictvím aromalampy, tak může být skvělým způsobem, jak toho dosáhnout.

Aromaterapie pracuje s blahodárnými účinky éterických olejů z vybraných rostlin a to prostřednictvím jejich odpařování, pomocí ohně kalíšku v aromalampě, či během masáží, oleji k tomu určenými. Tyto éterické oleje dokáží porazit nejen špatnou náladu, ale i navodit relaxační atmosféru a dokonce nám pomohou v boji s nejrůznějšími nemocemi.

Správně zvolená aromalampa, tak může být nejen pomocníkem v dosažení lepší nálady a zdraví, ale i stylovým bytovým doplňkem, který vynikne nejen ve vašem obývacím pokoji.



Katalytická lampa, která provoní váš domov

Katalytická lampa

 

Možná to znáte, zvlášť pokud máte v domě nebo bytě spojenou kuchyni s obývacím pokojem. Pokud vaříte aromatické jídlo nebo smažíte oblíbené řízky, nepříjemný odér se často drží v místnosti opravdu dlouhou dobu, nehledě na otevřená okna ani na odsávání. Jak nad tím ale vyhrát? Rozhodně pomůžou osvěžovače vzduchu všeho druhu!

 

Pod pojmem osvěžovač vzduchu si nejspíš vybavíte vonný stromeček z auta nebo rozprašovač, ale v dnešní době máme spoustu dalších, krásných a voňavých možností. Vedle vonných svíček, aromalamp nebo difuzérů je to třeba i katalytická lampa. Že si nejste jistí, co přesně katalytická lampa je? Nevadí, přesně pro vás je určen náš dnešní článek.

 



Vůně do bytu, které umí léčit

Vůně s léčivými účinky

 

Příznivé účinky bylinek jsou prokázány a praktikovány už století. I přes to, že mnoho lidí o těchto účincích mnoho neví, snažíme se v každodenním životě krásnými vůněmi obklopovat. A je to jen dobře – bylinkové a květinové vůně a esence uklidňují duši a povzbuzují mysl.

 

Jak se k těmto příznivým esencím dostat? Ideální formou jsou vůně do bytuvonné vosky do aromalamp, vonné sáčky nebo olejíčky. V následujícím článku si představíme jedny z nejvyhledávanějších krásných vůní z říše bylinek a květin.

 



Aromalampy pro chvíle pohody

Kategorie: Vůně do bytu,

Aromalampy

Představte si klidné a útulné místo s úžasnou atmosférou, vaše oblíbená vůně se line vzduchem, světlo je tlumené a vy se konečně cítíte uvolnění. Jaké místo jste si představili? Aromalampy vám takové místo snadno vytvoří u vás doma. Vy se tak budete moci cítit uvolněně a v pohodě stále. No není to sen každého z nás?

 

Aromalampy jsou zkrátka všestranými společníky domácnosti. Po zapálení svíčky v aromalampě vznikne v bytě krásné teplé světlo, které vybízí k zastavení se po dlouhém dni. Hlavní funkcí aromalamp je ale uvolňující vůně, kterou vašemu domovu poskytují.

 

K aromalampám si můžete vybrat nepřeberné množství vonných vosků či esencí, které nalijete do vrchní části nádoby. Po chvíli čajová svíčka vosk či olejíček zahřeje a vy se můžete těšit na příjemnou vůni rozlínající se po celé vašem bytě.

 



Krásné vůně, které vás dostanou do pohody

Kategorie: Vůně do bytu,

Krásné vůně

 

Krásné vůně dokážou povzbudit tělo i mysl.   Vůně rostlinných silic působí na naše emoce.  V uzavřených prostorech pohltí pachy, osvěží vzduch a dodají energii.

 

Jaké vůně ale vybrat, aby naplnily naše očekávání?

 

Pokud je pro nás důležité to, co dýcháme, měli bychom vybírat z přírodních esenciálních olejů. Na první příčce na novaline.cz se již druhý rok drží krásná okouzlující vůně andělská křídla – vonná esence Angels Charm.