Péče o retro medvídky

NOVAline banner

Péče o medvídky

 

Ať si už pořídíme cokoli, dá se předpokládat, že se o svůj  nový majetek budeme dobře starat. Naše péče se nám vrátí tím, že všechno kolem nás bude vypadat stále jako nové. Naši pozornost věnujeme těm předmětům, které nám slouží a jsou k užitku, ale i těm, jejichž jedinou povinností je přinášet nám radost a dobrou náladu. A to jsou třeba medvídci. Základním pravidlem je řídit se tím, z jakého materiálu jsou vyrobeni.

 

Medvídci dřevění, umělohmotní atd. se spokojí s odstraněním prachu jemným hadříkem či opatrným omytím navlhčenou houbičkou.

 

Pokud je náš medvídek ušitý z látky, musíme ho čas od času prát nebo čistit. Vyvařovat můžeme pouze zvířátka ušitá z bavlněné či lněné látky. Jiné materiály jsou citlivější, hračka by se mohla srazit, změnit tvar a barvu, a proto musíme být opatrní a  důsledně se řídit  radami výrobce. Stejně obezřetní jsme i při žehlení či sušení v sušičce. Před praním zkontrolujeme, zda knoflíčky  představující oči či čumák zvířete dobře drží a nepotřebují lépe přišít.

 

 

Vlnění medvídci budou vyžadovat čištění. Některé pračky jsou vybaveny i šetrným programem na vlněné látky, takže je můžeme samozřejmě využít. Opatrní jsme potom při sušení zvířátka, aby neztratilo tvar. I plyšoví medvídci se budou muset čas od času odebrat do čistírny. Styk s vodou totiž tomuto materiálu ubližuje. A my si jistě přejeme mít našeho plyšového kamaráda stále stejně nadýchaného a měkoučkého, jako byl první den.

 

NOVAline banner
Tagy: