Pelech pro psa potěší vašeho čtyřnohého miláčka, ale i vás

NOVAline banner

Pelech pro psa

 

Chcete dopřát svému pejskovi opravdové pohodlí? Máte doma pro pejska určené místo, na které se mu ale vůbec nechce lehat? Možná jste ještě neobjevili ten správný pelech pro psa!

 

Pes není jen domácím mazlíčkem. Ve většině případů se stane opravdovou součástí rodiny, parťákem do nepohody, hlídačem a bavičem v jednom. S vděčností a nadšením poslouchá naše příkazy a dost často za to očekává náležitou odměnu.

 

Správná péče o psa nevyžaduje ale pouze výcvik, ale i zajištění toho, aby se u vás pejsek cítil opravdu jako doma. Vedle správné misky na granule a vodu nebo perfektního vodítka je to právě i pelech pro psa. Dopřejte proto vašemu pejskovi za odměnu nejen pamlsek, ale i pohodlnou odměnu v podobě pelíšku. V dnešním článku se podíváme na vaše možnosti.

 

Pelech pro psa

 

Pelech pro psa

 

Podle čeho pelech pro psa vybrat?

 

Podle velikosti pejska

 

V první řadě záleží na tom, jak velkého pejska doma máte. Nejjednodušším způsobem samozřejmě je ručně pejska změřit. Obecně platí, že pro štěně se hodí menší pelíšek, který postupem času vyměníte za velký. Nedoporučuje se totiž pejskům pořizovat pelech, který je neúměrně větší oproti jejich tělu. Zbytečně by tak unikalo teplo, které je k dobrému odpočinku potřeba.

 

Podle materiálu

 

Materiál pelechu je dalším důležitým kritériem při výběru. Možností je spousta, od plastových či ratanových pelechů po textilní. Základem je pohodlí, kterého se nejlépe docílí právě textilní poduškou, ať už je součástí samotného pelíšku nebo dokoupená. Vyndávací polštáře se ale snáze perou a udržují.

 

Psí pelíšek

 

Pelechy pro menší psy

 

Teď už si ale představme možnosti. Pro malé pejsky, tedy dospělé nebo štěňata se rozhodně hodí malé pelíšky. “Zastřešené” pelechy, nebo zkrátka ty neotevřené, nabízejí mazlíčkům pocit ještě většího bezpečí. Je však známo, že zavřené pelechy preferují spíše kočky než psy, pokud jste ale milovníky zvířat a máte doma oba tyto mazlíčky, můžete udělat radost každému z nich.

 

Otevřený pelech pro psa zase nabízí pejskovi prostor pro protahování a spaní v nejrůznějších polohách. Jak už zaznělo výše, velice praktický je také vyndávací polštář, který je vlastně jedinou součástí pelechu, kterou je třeba pravidelně udržovat.

 

 

Bouda pro psa

Krásná malá bouda pro psa bude ideální pro malé rasy pejsků jako yorkšíry, čivavy nebo bišonky

 

Pelíšek pro psa

Kruhový pelíšek potěší jak malého pejska, tak kočku

 

Pelíšek

Uzavřený pelech je ideální pro kočku, ale určitě potěší i malého pejska

 

 

Pelíšek pro kočku

Malý útulný pelíšek potěší všechny malé domácí mazlíčky

 

Pelíšky pro větší psy

 

Větší pejsci samozřejmě potřebují více prostoru. Pro velké rasy se rozhodně hodí mít čistě otevřený pelíšek, v kterém budou mít vaši miláčci spoustu prostoru. Pelech je navíc snadno manipulovatelný, můžete jej tak pejskovi přenášet libovolně podle toho, kde se mu zrovna líbí.

 

Celotextilní pelíšek bude ideální pro opravdu vybíravé pejsky, kteří rádi odpočívají na měkkém. Veselý potisk pejsků navíc rozzáří každou místnost, do které jej umístíte.

 

Pelech pro psa

Ani větší pejsci nepřijdou zkrátka, tento útulný pelech pro psa je ideálí pro středně velké psy

 

Pelíšek pro psa

Nádherný a útulný psí pelíšek rozhodně potěší nejen pejska, ale i vás

 

Pelech pro psa

Psí pelech z ratanu s pohodlným polštářkem váš pejsek určitě ocení

 

Pokud už pejska doma máte, před nákupem pelechu jej zkrátka přeměřte, abyste měli představu, zda se do něj vejde nebo ne. Jestli si pojedete pro štěňátko, doporučujeme zjistit od původních majitelů přibližnou velikost pejska a pořídit pelech ještě před tím, než si štěně přinesete domů. Snadněji si tak bude na své místo zvykat a od začátku tak ve vaší domácnosti bude mít své bezpečné útočiště.

 

Přejeme vám spoustu krásných chvil strávených s vašimi čtyřnohými parťáky!

 

Pelech pro psa

NOVAline banner
Tagy: