Podsedáky na židle pro co největší pohodlí doma i na zahradě

NOVAline banner

Podsedáky na židle

Letní prázdniny jsou konečně tady! V dospělosti už je sice tolik “neprožíváme”, stále ale znamenají čas dovolených, chvíle s přáteli a hlavně spoustu slunečných dní strávených na chalupě nebo doma na zahradě. A co je jednou z nejdůležitějších věcí během volna? Rozhodně pohodlí!

Mít možnost se pohodlně usadit na židli doma nebo na zahradě, opřít se, a dokonce dát takzvaně nohy nahoru jsou věci, na které se mnoho z nás těší celý rok. Tyto chvíle mohou zpříjemnit třeba podsedáky na židle nebo pohodlné polštáře, kterými se můžete obklopit. Přesně o nich jsme si pro vás připravili dnešní článek.

Podsedáky na židle

Stále vás důležitost podsedáků na židle nepřesvědčila? Vedle pohodlí, které zaručují mohou mít i ochrannou funkci nábytku. Máte-li nové židle nebo židle náchylné na odření, sedák židle bývá často tou nejohroženější částí židle, jelikož je nejvyužívanější. Pokud ho tedy přikryjete měkkým podsedákem nebo polštářem na židli, zmenšíte tak riziko brzkého zničení.

Podsedáky na židle

Věřte nám ale, že si podsedáky opravdu zamilujete. Můžete si totiž vybrat téměř z jakéhokoliv motivu a barvy. Když si tedy pořídíte více sad, můžete je libovolně měnit a rázem tak už nikdy nebudete mít stereotypní interiér! Jaké jsou tedy vaše možnosti?

Interiérové podsedáky

Nejčastěji si pořizujeme podsedáky na židle v jídelně či kuchyni. Obzvlášť u jídla je pohodlí velice důležité. Pokud máte často hosty na odpolední kávu nebo přátelskou večeři, určitě pohodlné sezení ocení také. Zajistíte si tak uvolněné odpoledne bez zbytečného stresu a “ošívání”.

Podsedák 40x40cm
Krásný podsedák laděný do fialova se bude hodit hlavně k bílým či dřevěným židlím

Podsedáky se ve většině případů vyrábějí v rozměrech 40 x 40 cm, tedy aby se hodily na standardní rozměry židlí. Aby podsedáky na židlích zbytečně nejezdily, jsou opatřeny dvěma poutky, kterými je k židli přivážete. Při nechtěném znečištění je můžete přeprat v ruce nebo na šetrný program v pračce.

Polštář na židli
Patchwork stále nevychází z módy, můžete si ho proto dopřát i na polštáři na židli
Polštářek na židli
Světle modrý podsedák rozzáří den

 

Vysoké podsedáky

Pokud vám i s klasickými podsedáky připadají dřevěné židle příliš tvrdé, můžete zkusit posezení na vyšších polštářích na židle. Stejně jako klasické sedáky, i ty vysoké se hodí na všechny typy čtvercových sedáků židlí, nejen doma, ale třeba i pod zastřešenou pergolou. Skoncujte se sezením na tvrdých površích a pořádně si chvíle volna užijte!

Podsedák na židli
Z tohoto krásného vysokého podsedáku na židli pohodlí přímo září

Polštáře a podsedáky neplní ovšem jen praktickou funkci v domácnosti. Díky roztomilým barevným kombinacím a motivům jsou také hezkou bytovou dekorací, kterou můžete sladit s povlaky na polštáře, prostíráním nebo dalšími doplňky v domě.

Sedák na židli
Kostky jsou stále IN! I na sedácích na židle

Vysoký podsedák
Home, sweet home neboli Domov, sladký domov je ideálním mottem na bytové doplňky

 

Venkovní podsedáky na židle

Nejen vnitřní posezení ale vyžaduje péči. Nesmíme opomínat ani to venkovní! I venkovní židle, obzvlášť kovové či dřevěné, dokáží být bez něčeho měkkého pěkně nepohodlné. Venkovní podsedáky skýtají jednu nespornou výhodu – ve většině případů jsou voděodolné, takže jim nevadí ani letní deštík, který se sem tam přes zahradu přežene.

Podsedáky na židle
I venkovní posezení si zaslouží pohodlné doplňky

Opět se nemusíte bát, že by vám je vítr vzal – jsou opatřeny poutky, kterými je k zahradnímu nábytku pevně přivážete. Pak už si jen v klidu můžete vychutnat kávu z oblíbeného hrnku za zvuků přírody a v rázem ohromně pohodlném zahradním křesle!

Venkovní podsedák
Olivově zelená barva nejspíš nikdy nevyjde z módy
Venkovní polštář na židli
Pohodlnému tyrkysovému polštáři na židli nevadí ani horší počasí
Polštář na židli
Polštář na židli se hodí na všechny typy židlí se sedákem ve tvaru čtverce

 

Polštáře na židle a lavice

Pokud i přes všechny výhody podsedákům neholdujete, rozhodně to neznamená, že nemáte jiné možnosti. Obzvlášť zahradní lavice či sestavy můžete doslova přehltit všemožnými zahradními polštářy a polštářky. Stejně jako venkovní podsedáky na židle i venkovní polštáře jsou odolné proti vodě a slunečnímu záření, takže jen tak nevyblednou.

Venkovní polštář
Pohodlně se opřete do tohoto polštáře a odpočívejte na zahradě

Polštáře na židle a lavice jistě oceníte, pokud se rádi pohodlně opíráte. Můžete také sbalit deku, vzít polštář a udělat si pohodlí přímo na trávě na zahradě. Na takový odpolední “šlofík” pod jabloní nebo v houpací síti budete jistě dlouho vzpomínat!

Dekorativní polštář
Nádherný motiv v kombinaci s pohodlím zaručí, že bude tento polštář vaším oblíbeným kouskem
Venkovní polštář
Nepromokavý polštář bude šikovným doplňkem na zahradě či terase

Ať už si vyberete jakýkoliv polštář či podsedák, v jakékoliv barvě či motivu, určitě nebudete litovat. Péče o psychickou i fyzickou pohodu je jedna z nejdůležitějších věcí, obzvlášť v době volna, a věřte nám, že pohodlí a útulné doplňky k ní výrazně přispívají.

Pohodlně se usaďte, opřete se do polštáře, uvařte si kávu a plnými doušky si vychutnejte slunečné chvilky volna!

Podsedáky na židle

NOVAline banner
Tagy: