Potěšení z grilování

NOVAline banner

Grilování

 

Táborák, ohniště, klacek a špekáčky. To vždy byly nedílné součásti léta po česku. Vždycky, když se řeklo, že budeme večer opékat špekáčky, těšila jsem se od samého rána. Ani žádná pořádná akce pro děti se neobešla bez závěrečného ohníčku.

Dnes již mnozí z nás možná z obavy o své zdraví,  možná díky touze zkoušet nové chutě, možná z úplně jiných důvodů  přecházejí na trošičku jiný způsob přípravy pochutin na ohni.

Objevili jsme kouzlo letního grilování. Také se vám sbíhají sliny na jazyku, když vyslovíte nebo uslyšíte slovo grilování? Jestliže ano, je to určitě dobře. Potom  i vy patříte do grilovací skupiny našeho národa, která je stále početnější.

 

 

 

Grilování je totiž nádherná kombinace toho, co máme většinou všichni rádi. Volný čas, pěkné počasí, dobré jídlo a parta přátel.

 

 

 

Dnešní doba nabízí množství různých grilů, můžeme vybírat mezi grily elektrickými, plynovými, grily na dřevěné uhlí. Stále vyhledávanější jsou lávové grily.

 

 

 

Práci s grilováním, kterou však většinou prací ani nenazýváme, nám usnadní mnoho pomocníků – grilovací jehly, ty mohou být dokonce stočené tak, aby se pěkně vešly  na talíř, opékací vidle a jejich podpěry….

 

 

Grilovat se nemusí jen maso a uzeniny, stále častěji zkoušíme připravovat tímto způsobem i zeleninu, a dokonce i ovoce. Když se napoprvé něco nepovede, nevadí. Příště to bude zase určitě o něco lepší.

 

 

Na závěr přidáme několik rad.  Včas pořiďte potřebné suroviny. Pozvěte milé přátele. Připravte vše potřebné. A sledujte předpověď počasí. A když nám meteorologové slíbí oblohu bez mráčků, pusťte se do toho.

Držíme vám palce, ať je vaše grilování co nejpříjemnější.

NOVAline banner
Tagy: