Potřeby pro správné zahrádkáře

NOVAline banner

Správný zahrádkář a vybavení na zahradu

 

Vlastní zahrádka je útěchou všech žijících v bytě a radostí pro ty, kteří žijí v rodinném domě. Ne nadarmo se říká, že Češi jsou národem zahrádkářů a chalupářů a je to tak! A můžeme být na sebe náležitě pyšní – o zahrádky se poctivě staráme, pěstujeme svoji zeleninu a pečujeme třeba i o zvířátka.

 

Aby naše zahrádkaření bylo komfortní a efektivní, potřebujeme spoustu vychytávek a vybavení, které práci zahrádkářům usnadňuje. Ať už jde o vidle, kolečka, žebříky nebo i menší doplňky jako motyčky, cedulky na bylinky nebo konve. S těmi prvními vám pomůže nejbližšší hobby market, s těmi druhými vám rádi pomůžeme my v NOVAline.cz.

 

 


 

 

Pracovní nábytek

 

Vedle pracovních nástrojů a oděvů je dobré mít na zahrádce “základnu”, kde skladujeme semínka, všechno nářadí nebo třeba květináče. Ideálním řešením pro zahrádkáře jsou například pracovní nebo přesazovací stoly. Nejenže jsou velice praktické, ale budou také krásným stylovým doplněním vaší zahrady nebo dílny. Pokud nemáte místo na větší stůl, je náhradním řešením třeba pracovní polička či organizér pro zahrádkáře.

 

 

Krásný přesazovací stolek na zahradu se třemi šuplíky a poličkou.

 

 

Přenosný pracovní stůl s pracovní deskou a poličkou na odkládání

 

Dřevěný organizér na semínka se závěsem na zahradní nářadí

 

 

Zahradní doplňky a nářadí

 

Žádnému zahrádkáři by neměly chybět správné zahradní doplňky – ať už nářadí nebo vychytávky, které nám zahrádkářům práci na zahradě značně usnadňují.  Ač si to často neuvědomujeme, je spousta věcí, které ke šťastnému zahrádkaření potřebujeme. Ať už je to třeba speciální nerezové mýdlo odstraňující zápach nebo stolička, kterou můžete vytáhnout, až budete mít při sázení unavené nohy.

 

Speciální nerezové mýdlo vhodné na zahradu odstraňující špínu a zápach

 

Zinkové cedulky na bylinky na zahradu

 

 

Držák na zahradní hadici v podobě konvičky

 

Sada zahradního nářadí vhodná i pro “bytové” zahrádkáře

 

 

Zahradní nářadí “lajnovačka”

 

Zahradní konev v objemu 5 litrů

 

Skládací stolička pro zahrádkáře s přihrádkami na nářadí

 

 

 

Zahradní textil

 

Zahradní textil a ochranné pomůcky jsou alfou a omegou každého zahrádkáře. Kdo by přece chtěl každý den ze zahrady chodit s odřenýma rukama a umazaným oblečením? Pro všechny takové situace je dobré pořídit si kvalitní pracovní rukavice, ideálně prodloužené, abyste měli chráněné zápěstí, a pracovní zástěru. V naší nabídce najdete zástěry klasické, ale i se spoustou kapes či organizérem na zahradní nářadí.

 

Zahradní textil z kolekce DENIM

 

 

Kapsa na zahradní nářadí pro zahrádkáře

 

 

Závěsný organizér na nářadí pro všechny nadšené zahrádkáře

 

 

Zahradní pracovní rukavice s prodlouženou ochranou na zápěstí

 

Zahradní umyvadla

 

Správnému zahrádkáři by samozřejmě neměl chybět na zahradě vlastní zdroj vody. Ať už máte studnu a hadici nebo tradiční vodovodní kohoutek, hodí se mít na zahradě místo, kde můžete oplachovat zeleninu nebo náčiní. Pro takové případy je ideální zahradní umyvadlo nebo zahradní fontána. O zahradních umyvadlech si můžete přečíst samostatné články na našem blogu.

 

Zahradní umyvadlo, které umístíte na zeď

 

 

Všem zahrádkářům tedy přejeme úspěšné pečování o zahrádku, které přinese ovoce (nebo zeleninu)!

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: