Prostírání na stůl

NOVAline banner

Prostírání

 

Nedílnou součástí kvalitního stolování je použití prostírání. Kromě toho, že vhodně zvolené prostírání nám okrášlí stůl, je jeho použití i praktické. Uchráníme totiž od znečištění ubrus nebo celou plochu stolu.

 

Jaké vlastnosti by mělo prostírání mít? Odpověď je jednoduchá a zvládnou ji i malé děti.

 

 

Prostírání si pořizujeme v takovém materiálu, který se snadno udržuje. Látkové prostírání jednoduše vypereme. Plastové či korkové prostírání ještě jednodušeji  očistíme vlhkým hadříkem. Podobně postupujeme, i když máme bambusové prostírání. To má navíc příjemnou vlastnost, že se může smotat a nezabírá příliš místa, když ho zrovna nepotřebujeme.

 

 

 

Prostírání si můžeme vybrat v různých velikostech. Pro velké špindíry pořídíme  prostírání např. ve velikosti 30 x 40 centimetrů. Nebo můžeme sáhnout po menších rozměrech a prostírání doplní  např. podložka pod skleničky s nápoji. Určitě pořídíme vše ve stejném dekoru, aby nám vzory a barvy dobře ladily.

 

 

A možná nám chvíle u jídla zpříjemní i další „nezbytnosti“. Např. různé stojánky na papírové ubrousky, odolné podložky pod hrnce a  kastroly.

 

A pokud máme připravený veškerý kuchyňský textil, zbývá jen nosit na stůl. Dobrou chuť!

 

 

NOVAline banner
Tagy: