Retro truhly a retro kufry

NOVAline banner

V minulosti sloužily dřevěné truhly a retro kufry jako úložný prostor, se kterým se dá snadno a rychle manipulovat.

 

Když se řekne truhla, snad každý z nás si vybaví truhlu plnou zlata, rodinných pokladů či kufr plný fotografií a dokumentů.

 

 

Dnes se tyto kousky drobného nábytku využívají spíše z estetických důvodů. Slouží zejména jako dekorace vstupních prostor či společenských místností. Proč ale opomíjet jejich prvotní funkci. Vždyť přece úložného prostoru není nikdy dost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malé dřevěné kufříky můžou být využity jako netradiční šperkovnice, na uložení náušnic, řetízků či hodinek. Můžeme je také zaplnit fotografiemi a pohlednicemi a ve volných chvílích vzpomínat.

 

 

 

 

Kufříky se také často darují jako svatební dar – stačí naplnit skříňku penězi a připojit blahopřání.

 

 

Velké truhlice mohou schovávat ložní prádlo, ubrusy, povlaky na polštáře a další bytový textil. Jsou také velmi nenápadným řešením, kam snadno a rychle uklidit hračky dětí (např. v obývacím pokoji).

 

 

Hitem jsou v poslední době kufry jako konferenční stolky. Kufr jako stolek je nejenom praktický z hlediska úložného prostoru, ale zejména se stane designovým prvkem celého interiéru.

 

 

Staré kufry nemusí končit na smetišti, ale mohou být využity jako originální police. Pokud máte takovýto poklad na půdě, můžete zapojit fantazii, šikovné prsty a pustit se do práce.

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: