Darujte ten nejkrásnější dárek na Den matek 2021

Den matek 2021

 

Den matek v roce 2021 připadá na druhou květnovou neděli, tedy 9.5.2021. Je to den, kdy bychom našim skvělým ženám v životě, tedy maminkám, babičkám, tetám nebo kamarádkám (zkrátka všem, které nám kdy byly jakýmkoliv způsobem maminkou) měli vyjádřit, jak moc pro nás znamenají.

 

Den matek se ve světě slaví už po staletí, avšak mnohdy v jiném termínu a v různých podobách. Den matek prošel obrovskou historickou proměnou, od křesťanských kořenů, přes feministické až po nynější, téměř komerční podobu. To ale nemění nic na tom, že je Den matek krásným dnem. V dnešním článku vám poradíme, jaký dárek v tento důležitý svátek vaší mamince či jiné významné ženě, dát.

 



Dušičkové dekorace

Dušičkové dekorace

Dušičky jsou velice významným podzimním dnem. 2. listopadu každý rok si připomínáme naše blízké, kteří už s námi nemohou být. Na zemřelé samozřejmě myslíme celý rok, Dušičky jsou ale příležitostí hezky se postarat o místo jejich posledního odpočinku a zvelebit jej. Tradicí je například zapálit svíčku, položit věnec nebo čerstvé květiny či jiné dušičkové dekorace.

 

Co si pod pojmem dušičkové dekorace představit? Všechny dekorace či aranžmá, která mohou mile a důstojně vyjádřit naši náklonnost a vzpomínky na zesnulé – například sošky, světelné dekorace, dekorace s motivy srdce a jiné. V dnešním článku si některé z nich blíže představíme.

 



Živé nebo umělé tulipány?

Váháte, zda vázu doplnit o živé nebo umělé tulipány? Jaké jsou jejich výhody a nevýhody? Odpovíme na nejčastější otázky, které nám před nákupem pokládáte a snad vám tím rozhodování  usnadníme. 



Umělé květiny

Žádná váza se neobjede bez květin. Jak to ale vyřešit, když ne vždy  máme po ruce pugét čerstvých květin. Květiny většinou dostáváme k různým příležitostem několikrát do roka. Občas si uděláme radost a koupíme si je i samy, ale jde spíš o výjimečné situace. Byla by velká škoda nechat vázy po zbytek roku nevyužité a prázdné, co myslíte?

 

Umělé květiny jsou skvělou alternativou živých rostlin, které udělají parádu a především vydrží krásné dlouhé dny, týdny, měsíce a dokonce i roky.



Umělé květiny – svatební kytice

Kategorie: Umělé květiny,

Umělé květiny v dnešní době již mají naprosto přirozený vzhled. Mnohdy se i stává, že si návštěvníci našeho ateliéru ke květinám přivoní.  Kytky s umělými tulipány lze i nakombinovat s jinými kytkami, které rozbijí její pravidelnost.

 

Naše tulipány byly mnohokrát použity i jako svatební kytice, připevněná na kapotě auta. Tyto fotografie od našich zákazníků, naleznete na naší facebookové stránce.

 

Nechte se tedy inspirovat a vybírejte z bohaté palety barevných odstínů.