Štědrovečerní stůl

NOVAline banner

Vánoce. Pro mnohé z nás nejhezčí dny v roce. Vánoční svátky trávíme každý trochu jinak, někteří jsou celé dny doma a s šálkem horkého čaje sledují pohádky, jiní zase chvíli neposedí a navštěvují všechny příbuzné z blízkého i vzdáleného okolí. Je jen na nás, jak tyto volné dny prožijeme. Nejdůležitější je, abychom si všichni užili zasloužené volno a byli v blízkosti lidí, které máme rádi.

 

Jedno však spojuje nás všechny  –  tradiční štědrovečerní večeře.

 

Typické české menu tvoří rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát. Všichni tuhle klasiku jistě dobře známe. Slavnostní večeře ale není jenom o jídle, je i o kouzelné atmosféře, kterou zažíváme při zasednutí všech členů rodiny k prostřenému stolu.

 

Zdroj: Pinterest

 

 

A jak má správně vypadat štědrovečerní tabule?

 

Základem je pěkný ubrus – to, jaký si vyberete, záleží čistě na Vašem vkusu. Můžete použít sváteční bílý či krémový ubrus, nebo si můžete pořídit takový, který Vám bude ladit s celou vánoční výzdobou.

 

Pokud chcete nechat vyniknout krásu jídelního stolu, stačí použít například látková prostírání pod každý talíř. Velmi oblíbené jsou i různé běhouny do středu stolu.

 

 

 Zdroj: Pinterest

 

 

Na připraveném stole nesmí chybět správný počet talířů a příborů – co do počtu osob, tak i chodů.

 

Vánoční večere je tím pravým okamžikem, kdy můžete použít své nejkrásnější talíře, misky a samozřejmě sklenice. Slavnostní sklenice by měly být součástí každého prostřeného stolu a to nejenom na přípitek, ale i na vodu či limonádu.

 

 

 Zdroj: Pinterest

 

 

Stůl nakonec ozdobte květinou a pro příjemnou atmosféru postavte na stůl pár svíček.

 

Pro mlsouny připravte talířek s cukrovím, které můžete zobat po celou dobu rozbalování dárků.

 

 

 Zdroj: Pinterest

 

Připravte si ty nejkrásnější Vánoce a užívejte si jejich kouzelnou atmosféru!

 

 

NOVAline banner
Tagy: