Vonné svíčky a vosky – pouhé škrtnutí zápalky vytvoří z vašeho příbytku útulný, voňavý a hřejivý domov

NOVAline banner

Domov by pro každého z nás měl být příjemným a bezpečným útočištěm, kde si budeme moci v přítomnosti našich nejbližších odpočinout, třeba po perném dni v práci, či škole. Vybavení našich domovů odpovídá našemu vkusu a představě o pohodlí. Příjemná vůně je poté takzvanou třešničkou na dortu, která však dokáže snadno, a přesto velmi efektivně, navodit hřejivou atmosféru a přímo vybízí k odpočinku. Asi nejoblíbenějším způsobem, jak provonět naše domovy jsou vonné svíčky, aromalampy, ale i vonné vosky.

Vonné svíčky a aromalampy mají, oproti osvěžovačům vzduchu, několik důležitých přidaných hodnot, které zásadně ovlivňuj atmosféru v místnosti i naše zdraví. Jsou jimi okouzlující mihotavé světlo plamene svíčky a kvalitní esenciální oleje, použité na provonění. Zejména v podzimních a zimních měsících jistě oceníme toto příjemné světlo a uklidňující vůni. V adventním čase a o vánočních svátcích nějakou svíčku zapálí snad už téměř každý z nás. Dbejme proto na kvalitu a vyhněme se vonným svíčkám a voskům pochybné kvality, které většinou nerovnoměrně a krátkou dobu hoří, uvolňují saze a bohužel v některých případech i další škodlivé látky.

V tomto článku vám představíme úžasné vonné produkty od americké značky Goose Creek. Dozvíte se, jaké hodnoty tato značka zastává a představíme vám její produkty, které nabízíme v našem obchodě. Dále pak ručně odlévané vonné svíčky v krásných dózách a nakonec vonné vosky Scented Cubes od Rival Candles.

vonná svíčka Goose Creek
Mrkvový dort je název této vonné svíčky od firmy Goose Creek, kombinuje v sobě vůni vlašských ořechů, skořice, muškátového oříšku, smetanového sýra a vanilky.

SVÍČKY A VONNÉ VOSKY GOOSE CREEK

Goose Creek  je rodinná firma, kterou založil v roce 1998 Chuck Meece, sídlem jí je město Liberty ve státě Kentucky. Na první místo při výrobě svých produktů kladou zdravotní nezávadnost. Garantují, že při výrobě nepoužívají žádné škodlivé látky, knoty jsou zásadně bavlněné a po zapálení jejich svíčky hoří rovnoměrně, nehrozí usazování sazí na stěnách, či stropě, jejich příjemná vůně se rozptýlí velmi rychle a vydrží dlouho.

Vybírat můžete z řady speciálně namíchaných vonných směsí, které si můžete pořídit v podobě svíčky nebo vonného vosku, určeného do aromalampy.

Vonné svíčky nabízíme ve dvou velikostech. Větší má 680 g, která voní až 150 hodin a menší o váze 450 g s dobou hoření 99 hodin. Pokud vlastníte aromalampu, jistě vás zaujmou i vosky do aromalamp od této značky.

Svíčky i vonné vosky nejen že krásně provoní celou vaši domácnost, ale můžou být i vhodným dárkem k mnoha příležitostem. Pokud hledáte pouze nějakou drobnost, může být právě vosk do aromalampy tím pravým tipem. Případně k vosku můžete pořídit i aromalampu, které u nás nabízíme také. Stačí jen vybrat takovou, která vám padne do oka.

SVÍČKY
Vonné svíčky jsou vyráběny z parafínu potravinářské kvality, vonná složka je rovnoměrně promíchaná v celém jejich obsahu, a proto poskytují intenzivní vůni po celou dobu svého hoření.

Vonná svíčka Goose Creek
Velká vonná svíčka s názvem šťavnatá hruška, má vosk v zajímavé olivové barvě. Váš domov provoní velmi rychle díky dvěma knotům.
aromatická svíčka Goose Creek
Název Summer slices v sobě skrývá vůni letního ovocného koktejlu, ve kterém se snoubí jahody, borůvky a citrusy.
aromatická svíčka velká Goose Creek
Svěží vůně, která v sobě kombinuje vůni citronu, vanilkového cukru a ananasového džusu, se skrývá pod názvem Old Time Lemonade – Tradiční citronáda.
velká vonná svíčka ve skle Goose Creek
Po otevření této svíčky s názvem Burlwood & Oak, ucítíte dub, kašmírové dřevo, santalové dřevo, mech, růži, levanduli, rozmarýn, pomeranč a citron.
Goose Creek vonná svíčka
Javorové máslo je jméno této středně velké svíčky. Voní po rozehřátém javorovém sirupu, rozpuštěném másle, cukru, vanilce a koření.
vonná svíčka Goose Creek
Vůně čerstvě usušeného prádla, tak lze volně přeložit název této velké vonné svíčky, která v sobě kombinuje jemnou vůni konvalinky, levandule a letního vánku.

VONNÉ VOSKY
I vonné vosky se mohou pyšnit kvalitními surovinami, které nás nijak nebudou ohrožovat na zdraví. Balení vosku má 59 g a je rozděleno na šest dílků, které si podle potřeby odlomíme. Trojúhelníček poté stačí vhodit do nádobky aromalampy a zapálit v ní kalíšek. Po rozpuštění vosku se začne uvolňovat vůně, která váš domov provoní až na následujících čtrnáct dnů.

vonný vosk do aromalampy
Díky tomuto vosku vám třeba v obývacím pokoji vykvete šeříkový keř. Jeho příjemná vůně se díky aromalampě rychle rozšíří po celé vaší domácnosti.
vonný vosk Goose Creek
Vůně s názvem Houpací kůň ze slonoviny, v sobě ukrývá cedrové a santalové dřevo, hřejivé pižmo, vanilku, černou ambru, měkký kašmír a broušený semiš.
vonný vosk do aromalampy
Vonný vosk Levandulová vanilka v sobě, mimo zmíněnou levanduli a vanilku, snoubí i vůni ambry, cedrového dřeva, fialky, růže a jasmínu.

RUČNĚ ODLÉVANÉ VONNÉ SVÍČKY

Dále u nás najdete ručně odlévané svíčky s krásnými vůněmi. Váží 190 g a hořet vydrží až 22 hodin. Navíc jejich dózy po vyhoření můžete dále využít. Mají totiž nejen krásný dekor v podobě srdíčka, ale i funkční víčko, které velmi dobře těsní.

vonná svíčka ve skleněné dóze
Sladce vonící svíčka vanilka, v jemné růžové barvě a krásné skleněné dóze s motivem srdíčka, má své využití i po vyhoření vosku.
vonná svíčka
Svěží barvou vosku i vůní oplývá tato tyrkysová svíčka s vůní meduňky. Praktické nerezové víčko dokáže svíčku velmi dobře uzavřít.
vonná svíčka ve skle
K vánočním svátků, které jsou už za rohem, jistě přijde vhod vůně skořice, linoucí se právě z této vonné svíčky. Krásná vůně a hřejivá atmosféra zaručena!
vonné svíčky ve skle

VONNÉ VOSKY SCANTED CUBES

Jako poslední přichází na řadu vonné vosky Scanted Cubes. Jde o balení osmi malých kostek v celkové váze 22 g. Jsou vyrobené taktéž z přírodních ingrediencí. Snadno, díky velikosti kostiček, můžete vytvářet své vlastní kombinace vůní. Stačí do nádobky aromalampy umístit voskové kostky různých vůní.

Květinové vůně se svými sladkými tóny, pomáhají k relaxaci a zlepšení nálady. Pokud nutně potřebujete chvilku odpočinku vosk do aromalampy s vůní pivoněk je tím pravým pomocníkem.
vonný vosk do aromalampy
Stejně tak má relaxační potenciál i vůně patchouli. Tento vonný vosk navíc pomůže i v obraně před hmyzem, kterému zrovna nevoní.
vonný vosk do aromalampy
Oblíbená je též vůně růží, jež se díky tomuto vonnému vosku bude prolínat všemi pokoji vašeho domova.
vonné vosky

BEZPEČNOST

Při pálení vonných svíček vždy dbejte na to, aby byly položené na nehořlavém materiálu a v jejich blízkosti nic hořlavého nenacházelo. Manipulaci s hořící svíčkou se raději vyhněte, horký vosk rozžhaví i skleněné stěny, takže hrozí popálení. Je lepší, vždy s jejím přenášením počkat až vychladne.

Délka knotu, by nikdy neměla přesáhnout 5 mm, jinak bude plamen příliš velký a vonná svíčka bude hořet kratší dobu. Nikdy ji samozřejmě nenechávejte hořet bez dozoru a úplně do dna. Ideální je ji sfouknout ve chvíli, kdy bude ve sklenici ještě 1,5 cm vosku.



Pokud si chcete, nejen v období nadcházejících svátků, provonět celý váš příbytek kvalitními vůněmi, inspirujte se v naší nabídce. Stačí pouze vybrat vhodnou svíčku nebo vosk a těšit se až k vám dorazí voňaví balíček.

vonné svíčky

NOVAline banner
Tagy: