Vůně do bytu, které umí léčit

NOVAline banner

Vůně s léčivými účinky

 

Příznivé účinky bylinek jsou prokázány a praktikovány už století. I přes to, že mnoho lidí o těchto účincích mnoho neví, snažíme se v každodenním životě krásnými vůněmi obklopovat. A je to jen dobře – bylinkové a květinové vůně a esence uklidňují duši a povzbuzují mysl.

 

Jak se k těmto příznivým esencím dostat? Ideální formou jsou vůně do bytuvonné vosky do aromalamp, vonné sáčky nebo olejíčky. V následujícím článku si představíme jedny z nejvyhledávanějších krásných vůní z říše bylinek a květin.

 

 

 

vůně do bytu

 

 

Všechny bylinky, které dnes uvidíte v článku, jistě znáte. Ale věděli jste, jak skvělé pomocníky a lékaře v nich máme?

 

Máta

 

vůně máta

 

Máta je bylinka, která především napomáhá zažívání, pouze však v případě vnitřního užití. Máta jako vůně do bytu ale může zvýšit vaši koncentraci a uklidnit mysl při stresových situacích.

 

Esenciální olejíček s mátovou vůní

 

Esenciální olejíček je vhodný do aromalamp, kdy stačí pár kapek smíchat s vodou a nalít do vrchní části aromalampy. Vhodné jsou taky do elektrických difuzérů, které jsou bezpečnější a rychle rozptýlí vůni do prostoru.

 

Citronová tráva

 

lemongrass

 

Vůně citronové trávy, neboli lemongrass, skvěle a účinně provoní váš byt. Přirozeně čistí vzduch a uklidňuje organismus při tělesném i psychickém vyčerpání.

 

citronová tráva

Vosk do aromalampy lemongrass

 

Vonné vosky jsou vhodné pouze do aromalamp. Nemusí se míchat s vodou a aby vám místnost krásně voněla, je ideální zároveň rozpustit asi 3 kostky vonného vosku.

 

 

Meduňka

 

meduňka

 

Meduňkové uklidňující čaje zná asi každý, podobné účinky má také meduňková vůně do bytu – pro lepší spánek a snížení úzkosti zapalte před spaním v ložnici aromalampu s kostkou meduňkového vosku a uvidíte, že budete spát jako miminko. Nezapomeňte před spaním ale aromalampu zhasnout.

 

vonné vosky

Vůně do bytu ve formě meduňkového vosku do aromalampy

 

Levandule

 

levandule

 

Levandule je jednou z nejoblíbenějších vůní a doplňků do interiéru. A není divu – vůně levandule napomáhá hluboké relaxaci a při meditacích a přispívá ke klidnému spánku.

 

krásná vůně

Vonný vosk levandule dejte do aromalampy a relaxujte

 

Šalvěj

 

šalvěj

 

Šalvěj se nepoužívá pouze při vaření, ale je to také silně aromatická bylina, používající se právě jako vůně do bytu. Vůně šalvěje vám protáhne nos při nachlazení nebo nastartuje energii a podpoří kreativitu.

 

vůně do bytu

Speciální vonný vosk značky Goose Creek s vůní šalvěje a citronu

 

Růže

 

vůně růže

 

Růže je společně s levandulí jednou z nejpopulárnějších vůní. Evokuje romantické a klidné chvíle plné pohody, zlepšuje náladu a posiluje mysl.

 

vonné vosky do aromalamp

Růži jako vůni do bytu si můžete pořídit ve formě vonného vosku do aromalampy

 

Vůně do bytu jsou ideální volbou, jak spojit příjemné s užitečným – užijete si krásnou vůni, která vás zbaví pachů v bytě a bylinky se zároveň postarají o vaši psychickou pohodu.

 

Jakou vůni jste si vybrali vy?

 

 

NOVAline banner
Tagy: