Výlov rybníka

NOVAline banner

Výlov rybníka

Je tu podzim a pomalu, ale jistě se blíží zima s jedním z nejoblíbenějších svátků, Vánocemi. V našich krajích je tradičním štědrovečerním pokrmem smažený kapr. A ti z vás, kteří si rádi na kaprovi pochutnáte i jindy než jen o Vánocích, se můžete nyní

 těšit. Nastává období výlovů.

 

 

Rybníkářství má v českých zemích dlouhou a bohatou historii.  S rybníky máme spojené zejména jižní  Čechy. Tamější mocný šlechtický rod Vítkovců nechal vybudovat mnoho rybníků zejména v oblasti Třeboně. Důvod byl jasný,  ryba byla v dávných časech žádaná součást šlechtických tabulí.

 

 

Možná jste se nikdy nebyli na žádném výlovu rybníka podívat a zajímá vás, jak to všechno probíhá. Prozrazovat to určitě nebudeme, to by bylo škoda. Raději si zjistěte, kde leží nějaký blízký rybník a zda bude letos probíhat jeho výlov.

 

 

A pak vezměte děti nebo vnoučata, teplé oblečení a nepromokavé boty a vyrazte. Těšit se můžete na zajímavou podívanou. A ani chuťové pohárky nepřijdou zkrátka.  Při pořádném výlovu přece nemohou rybí pochoutky chybět! Venku na čerstvém vzduchu budou chutnat obzvlášť báječně.

NOVAline banner
Tagy: