Zahrádkářské dekorace

NOVAline banner

Zahrádkářské dekorace

 

Také se už vaše okna, balkóny a pergoly zahalily do pestrobarevných závojů z květin? Jestli ne, jistě se tak v dohledné době stane. Za pravidelnou péči se vám vaše květinky odmění množstvím květů, z nichž lze jen těžko odtrhnout oči.

Letně rozkvetlým květinám to nejlépe bude svědčit v pěkných truhlících a květináčích. Staré a odřené plastové
truhlíky různých barev velkou parádu nenadělají. Aby byl estetický dojem dokonalý, pořídíme si  truhlíky nové.

 

 

 

 

Dnešní trh nabízí truhlíky a květináče, na jaké si jen vzpomenete. Mohou být plastové, dřevěné, keramické, kovové, zhotovené z proutí, pedigu či úplně něčeho jiného. Nejdéle nám budou sloužit truhlíky z tvrdého a silného materiálu, musí totiž  odolávat různým změnám počasí, jsou vystavené prudkému slunci, silnému větru i vydatnému dešti.  Aby truhlíky z přírodních materiálů při zalévání netrpěly, bývají uvnitř vyloženy igelitovou fólií. Podobu našich nových truhlíků je vhodné volit tak, aby se dobře hodila k místu, kde budou mít své stanoviště.

 

 

 

A jestliže je výčet materiálů dlouhý, vyjmenovat různé dekory, jež truhlíky a květináče  zdobí, je téměř nemožné.  Myslím, že právě výběr barvy a dekoru vašich nových truhlíků vám zabere nejvíce času a přinese nejvíce starostí. Ale příjemných starostí, souhlasíte?

 

NOVAline banner
Tagy: