Dekorace ze dřeva

NOVAline banner

Dekorace ze dřeva vnesou do každého prostoru kus přírody. Dřevo je surovina, která je lidmi využívána již od pradávna a využívá se do dnes. Velmi dostupný přírodní materiál je jedinečný i v neopracovaném stavu. Vůni dřeva zná snad každý. Proč si tedy kousek přírody nepřenést i do svého domu, kde se chceme cítit dobře a útulně.

 

Dřevo s patinou je v současnosti velmi oblíbené. Různé nedokonalosti a ,,ošoupaný,,vzhled v nás vyvolává dojem starého kousku s duší. Ze dřeva se dnes vyrábí především nábytek, ale nejen to. Nalezneme i různé bytové dekorace, kuchyňské pomůcky, šperky a mnoho dalších věcí.

 

Pokud chcete i Váš domov doplnit o nějaký krásný kousek vyrobený ze dřeva, inspirujte se výrobky, které jsme pro Vás tento týden připravili. Kategorie NOVINKY je tedy v týdnu 8. – 14. 9. 2014 věnována dekoracím ze dřeva.

 

 vintage nábytek

 

 

Nábytek ze dřeva je součástí každého interiéru. Na výběr je nespočet druhů, tvarů a barev. Každý si vybere podle svých představ a podle svého vkusu. V našem sortimentu naleznete především nábytek bílé barvy s prvky přírodního dřeva. Tato kombinace vnese do prostoru pocit čistoty a jednoduchosti. Bílá barva je všeobecně velmi oblíbená. Skvěle se kombinuje s jakýmikoliv dalšími barvami – ať už výrazné či pastelové.

 

Pokud máte rádi interiér zařízený ve stylu našich babiček, který zároveň vyhovuje potřebám každodenního života, bude nábytek ve venkovském stylu tím pravým pro Váš domov. V kombinaci s jemnými pastelovými barvami – modrá, zelená, růžová, fialová – vytvoříte celek, který bude působit svěže, čistě, ale zároveň velmi útulně.

komoda do ložnice

 

 konzolový stolek bílý

 

police do kuchyně

 

 

Velkým trendem je umístění staré truhly či truhličky do interiéru. Truhly jsou přesto netypickým a určitým způsobem tajemným kouskem nábytku.  Jsou spojovány především s poklady, ale staletí byly součástí běžných domovů. Sloužily jako úložné boxy pro sváteční oblečení či povlečení, jako praktické přepravní bedny a v neposlední řadě právě jako truhly na šperky a rodinné klenoty.

 

 

Je to tedy všestranný pomocník, do kterého můžeme schovat cokoliv, co zrovna potřebujeme. Velká truhla může sloužit také jako stylový stolek k sedací soupravě či v předsíni může posloužit jako netradiční botník na papuče.

 

truhla

(zdroj fotografie: http://simplynaturaldecor.blogspot.cz/2009/04/treasure-chest.html)

 

Truhly naleznete v kategorii RETRO STYL A DEKORACE.

 

truhlice

 

 

truhla

 

Ty malé využije každá žena jako krásnou šperkovnici. Udělá parádu na každém toaletním stolku či komodě v ložnici.

 

dřevěná truhla

 

Bytové dekorace ze dřeva jsou velmi oblíbené i jako stylový dárek. Výběr je opravdu široký – od dřevěných hodin, stolních lamp, foto rámečků, svítilen, svícnů, kávomlýnků, skříněk na klíče až po praktické krabičky na uskladnění čaje či kávy.

 

stolní hodiny

 

dřevěná lampa

 

Dekorace s patinou bývají součástí starých chalup, ale najdou uplatnění i v městském bytě.

 

bytové dekorace

 

Líbí se Vám dřevěné dekorace? Má už kousek této voňavé suroviny čestné místo u Vás doma nebo na chalupě?

 

NOVAline banner
Tagy: