Dekor levandule

NOVAline banner

Levandule

 

Jsou motivy, jež se stanou módní, ale brzy o nich nikdo neví.  Napadají mě třeba dalmatini, jejichž skvrnitá tělíčka zaplnila výkladní skříně po odvysílání příběhů s tímto psím hrdinou.

 

Ale jsou i motivy – stálice. Možná někdy ustoupí na chvíli do pozadí, ale nikdy se úplně neztratí. K podobným vzorům patří dekor levandule. Asi není náhoda, že jejich obliba neustává, ale přetrvává napříč celým kontinentem.

 

 

Levandule je domovem ve Středomoří, asi nejvíce si ji spojujeme s romantickou Provance ve Francii. Dnes se z její modrofialové barvy můžeme těšit i na svých zahrádkách. A také ji najdeme na nejrůznějších bytových doplňcích.

 

Skvěle se hodí prakticky do každého interiéru, do každé místnosti. V ložnici ji ukládáme třeba v prádelníku, dokáže ho nádherně provonět svou jemnou vůní. Nebo vám visí plátěný pytlíček se sušenými kvítky levandule u postele, aby vám zpříjemnil usínání? Levandule by určitě neměla chybět v domovech osob  narozených ve znamení Panny, podle zvěrokruhu je totiž pravou květinou právě pro ně.

 

 

Snídaňový set s dekorem levandule jistě zpříjemní každý start nového dne každému, ať patří k jakémukoli znamení. S konvicí, hrnečky či prostíráním ozdobenými levandulí  si zkrášlíme rituál naší pravidelné kávy nebo čaje. A když  si večer zapálíme svíčku s vůní levandule a poslechneme si stejnojmennou romantickou  píseň Petra Hapky a Hany Hegerové, bude nám krásně v celém bytě.

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: