Dózy na nápoje na to pravé letní osvěžení

NOVAline banner

Dózy na nápoje

S horkými letními dny přichází pro mnohé z ás problém s pitným režimem. Tělo vodu chce a potřebuje, zároveň se mu ale nechce neustále chodit ze zahrady do kuchyně a zpátky, jen kvůli doplnění sklenice vody. V létě však musí lenost stranou, nedostatek tekutin nám totiž může pořádně zavařit. Ale jak na to?

 

Dózy na nápoje vám rozhodně usnadní dodržování pitného režimu přes celý rok. Stačí, když si dózu naplníte vodou nebo oblíbenou limonádou, přenesete na zahradu a je hotovo. Pak už můžete jen v klidu sedět, odpočívat a čepovat si vodu kdy se vám bude chtít. A jaké jsou vaše možnosti? To si ukážeme v dnešním článku.

Dózy na nápoje s kohoutkem

 

Asi nejlepší možností jsou dózy na nápoje s víkem a kohoutkem na čepování. Jejich objem se pohybuje v rozmezí od 4 do 11 litrů, takže pojmou denní příjem tekutin celé rodiny! Dózu si tak můžete postavit na zahradu nebo do kuchyně, naplnit ji vaším oblíbeným nápojem a ovocem a o nic víc se nestarat.

 

Stále jsme ale nezmínili tu největší výhodu dóz na nápoje. Díky velkému objemu a stylovému vzhledu jsou naprosto ideálním doplňkem na svatby nebo velké oslavy narozenin!

 

Nádoby na nápoje

 

Svatební trendy v posledních letech udávají­ hlavně samoobslužné bary, koutky s dezerty nebo grilovanými dobrotami. Potěšte své hosty koktejlem nebo osvěžující limonádou namíchanou právě ve velké dóze, z které si každý může načepovat, kolik bude chtít.

 

Dózy na nápoje

 

Dóza na nápoje

Nádoba s objemem 5 litrů je ideální na zahradu nebo na menší oslavu

 

Dóza na vodu

Čtyřlitrová dóza uchová váš oblíbený nápoj na celé odpoledne

 

Nádoba na limonádu

Dóza na nápoj s objemem 7 litrů je ideální na svatby, kde bude praktickou a zároveň stylovou dekorací

 

Dózy na nápoje

Díky kohoutku si vy nebo vaši hosté mohou načepovat tolik, kolik budou chtít

 

Karafy na vodu

 

Jiným způsobem, jak potěšit návštěvu, je mít vždy na stole připravenou karafu s vodou. Myslím, že se to stalo téměř každému z nás – přijdou nám nečekaní hosté a největší nádoba, kterou jsme schopni najít, je možná tak váza na květiny.

 

Karafy sice nemají velký objem, většina se pohybuje kolem 1 litru, můžete je ale postavit doprostřed stolu, a stejně jako u dóz na nápoje si z nich vychutnat vaše oblíbené pití s ovocem. Karafu navíc můžete po pou­žití umýt v myčce na nádobí.

 

Skleněná karafa

Karafa o objemu 0,8 litru bude skvělým parťákem na zahradní stůl

 

Karafa na vodu

Karafa s objemem 1 litru se bude líbit i dětem

 

Karafa

Praktická karafa v sadě se skleničkou bude hezkým dárkem

 

Karafa se skleničkami

Sada litrové karafy se čtyřmi skleničkami je téměř nutností na léto 2021!

 

Tip na skvělé letní osvěžení

 

Letní osvěžení

 

Základem každého osvěžujícího letního drinku je rozhodně led! Nezapomeňte si jej proto vyrobit do zásoby, obzvlášť pokud se chystáte na nějakou zahradní oslavu nebo posezení s přáteli. A co se jako skvělé letní osvěžení osvědčilo nám? Rozhodně nealkoholické Mojito!

 

Co budete na nealko Mojito potřebovat?

  • spoustu ledu
  • spoustu máty
  • limetky nakrájené na čtvrtky
  • jablečný džus, mošt nebo šťávu
  • třtinový cukr
  • perlivou vodu

Ve větší nádobě smíchejte třtinový cukr, limetky, část máty a jablečnou šťávu. Na jedno nealko Mojito by měl být poměr asi následující (záleží však na chutích každého): 1-2 lžičky třtinového cukru, půlka limetky, menší hrst máty a asi 5-6 cl jablečného džusu nebo šťávy. Vyplatí se proto dělat více drinků naráz. 

 

Do nádoby tedy umistěte všechny výše zmíněné ingredience a hmoždířem pečlivě promačkejte, aby se uvolnila šťáva z limetky a vůně máty. Následně zasypte pořádnou dávkou ledu, můžete přidat i pár snítků máty a zalijte perlivou vodou. Promíchejte, aby se všechny chutě spojili a můžete podávat!

 

Nealko Mojito skvěle chutná z vysoké sklenice, ale pokud máte sraz s přáteli, můžete si nakoupit dlouhá brčka a vychutnat si drinky z jedné velké nádoby. Budete se cítit skoro jako na Ibize!

 

NOVAline banner
Tagy: