Těsto na perníčky

Máme tu skvělý recept na Těsto na perníčky! Připravit ho je opravdu snadné. Stačí smíchat 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, lžičku jedlé sody a 2 lžičky perníkového koření. Potom přidáme 2 větší



Vyrážíme sbírat dary lesa

Houbaření a sběr lesních plodů

 

Pokud trávíte léto doma v Česku, pak se vám naskýtá spoustu možností, jak si prázdniny užít. Pro někoho je nejlepším zážitkem vyrazit na kola nebo na vodu, pro někoho návštěva hradů a zámků a někdo zase miluje chvíle strávené v lese. Preferujete-li poslední možnost, určitě také rádi sbíráte houby a všechny lesní plody, a není divu! Tato činnost nejen uklidňuje, ale hlavně vám umožní odnést si domů spoustu dobrot, z kterých si můžete uvařit a upéct opravdové delikatesy. A jak se na to správně vybavit? To se dozvíte v následujícím článku.

 



Dózy na nápoje na to pravé letní osvěžení

Dózy na nápoje

S horkými letními dny přichází pro mnohé z ás problém s pitným režimem. Tělo vodu chce a potřebuje, zároveň se mu ale nechce neustále chodit ze zahrady do kuchyně a zpátky, jen kvůli doplnění sklenice vody. V létě však musí lenost stranou, nedostatek tekutin nám totiž může pořádně zavařit. Ale jak na to?

 

Dózy na nápoje vám rozhodně usnadní dodržování pitného režimu přes celý rok. Stačí, když si dózu naplníte vodou nebo oblíbenou limonádou, přenesete na zahradu a je hotovo. Pak už můžete jen v klidu sedět, odpočívat a čepovat si vodu kdy se vám bude chtít. A jaké jsou vaše možnosti? To si ukážeme v dnešním článku.



Propadněte zdravému trendu kvašení zeleniny

Kvašená zelenina

 

Po dlouhé zimě se na jaře začíná vše probouzet. Nemluvíme ale pouze o přírodě, i my lidé máme najednou více energie, a snažíme se každou volnou chvilku strávit na sluníčku. Pokud vám ale energie stále chybí, možná vaše tělo postrádá některé důležité vitamíny. Aby člověk zůstal fit, obzvlášť v dnešní době, je nejlepší a asi nejjednodušší začít u našeho jídla na talíři. Vedle čerstvého ovoce a zeleniny pomohou také kvalitní ryby nebo luštěniny. Potřebujete-li ale opravdu “nakopnout” doporučujeme nakládanou nebo dokonce kvašenou zeleninu.

 

Nakládaná a kvašená zelenina jsou přímo vitamínovou bombou. Kvašené zelí určitě každý z vás zná, zřejmě i jeho benefity, ale věděli jste, že nakládat a kvasit můžete prakticky každý druh zeleniny? Přesně o tom si v dnešním článku řekneme, společně s tím, jak se vám při kvašení bude hodit nádoba na kvašení a praktické skleněné dózy na potraviny.

 



Dózy na potraviny pomohou zorganizovat domácnost

Dózy na potraviny

 

Ať už se chcete pustit do generálního lednového úklidu, rekonstruujete kuchyň nebo zkrátka děláte pořádek, organizace a systém jsou v domácnosti potřeba. A obzvlášť v kuchyni! Mnohdy je ale těžké všechny sáčky od koření, mouky a těstovin dát všechny dohromady. Dózy na potraviny vám pomohou šuplíky a poličky zorganizovat tak, že všechny potřebné potraviny, koření a další ingredience budou mít své místo.

 

A jaké dózy na potraviny jsou v domácnosti nejvhodnější? Na výběr máte dózy plechové, keramické nebo skleněné a všechny se do domácnosti perfektně hodí. Pojďte se s námi tedy podívat, jak si uspořádat a zároveň ozdobit domácnost.

 



Ekologická domácnost

Ekologická domácnost

 

Ekologická domácnost – toto spojení zní pro některé možná až hrůzostrašně a naprosto neproveditelně, opak je ale pravdou. Nemusíte hned jezdit čistit oceány, ani měnit všechny čistící prostředky v koupelně. Aby změna dlouho vydržela, je třeba začít malými krůčky a být vděčný a pyšný na každou malou změnu, která se nám povedla.

 

Přeměnu vaší domácnosti ve více udržitelnou si můžete příhodně nastavit třeba jako své novoroční předsevzetí. Je to totiž opravdu snadné a zvládne to každý. Ptáte se jak? To vám přiblížíme v dnešním článku.