Grilovací rošty na ohniště

NOVAline banner

Grilovací rošty na ohniště

 

Začíná léto a s ním přichází i moc příjemné “povinnosti” – oprášit venkovního posezení na zahradě a připravit jej na oslavy, grilovačky a setkávání s přáteli a rodinou. S tím souvisí i údržba venkovního ohniště.

 

Odzvonilo dobám, kdy jsme na zahradách měli ohniště ohraničené kamením a hromadu dříví ležící vedle. Taková ohniště jsou sice klasikou, hodí se ale spíše na kempování a vaší zahradě či terase bude slušet úhlednější ohniště, které s pečlivou údržbou vydrží dlouhé roky. Na tyto ohniště se můžete podívat zde: ZAHRADNÍ OHNIŠTĚ.

 

Nad ohništěm můžete opíkat špekáčky, do křupava vypečený chleba nebo rohlík. Takové ohniště můžete ale proměnit i v grilovací království. Stačí vybrat ten správný grilovací rošt, který k zahradnímu ohništi bude sedět. V následujícím článku si tyto grilovací rošty představíme.

 

 

 

 

 

 

V naší nabídce na NOVAline.cz najdete spoustu typů zahradních ohnišť. Některé jsou čistě kovové, některé jsou kombinací kovu a kamene, všechny vás ale jistě zaujmou. Některá ohniště mají svůj grilovací rošt, ke zbylým je ale potřeba grilovací rošt dokoupit. Dnes si představíme 3 základní grilovací rošty z naší nabídky. Následující schéma popisuje, s jakými ohništi jsou naše grilovací rošty kompatibilní.

 

Schéma zahradních ohnišť a k nim vhodných grilovacích roštů

 

Grilovací rošt na ohniště (kód E0416) má průměr 62 cm a je vyroben z uhlíkové oceli. Je vyjímečný díky kombinaci plné a mřížkované části. Na mřížkované části grilovacího roštu můžete opékat maso, burgerové housky či kukuřici a plnou část můžete využít k ogrilování menších kousků jídla, které by mohly mřížkovanou částí vypadnout – cukety, krevety nebo krutony do polévky. Tento grilovací rošt na ohniště se vám jistě stane skvělým společníkem při zahradních oslavách!

Rošt na grilování nad ohniště s rozdělenou plochou na grilování

 

 

Stylové grilování na zahradě

 

 

Litinový grilovací rošt (kód E0089) má průměr 60 cm a je vyroben čistě z litiny. Grilovací rošt z litiny je bytelný a vydrží vám pěnou řádku let. Díky různým povrchům umožňuje lepší grilování různých potravin – na mřížkované části grilovacího roštu můžete grilovat maso, na zakrytých částech zeleninu, které by normálně hrozilo propadení do ohně. Uvidíte, že se v létě téměř nezastaví!

Litinový grilovací rošt, který vydrží roky

 

Grilovací rošt klasický (kód dek7975-C) jistě znáte a už jste s ním pracovali – je to všestranný pomocník při grilování. Má průměr 61 cm a je vyrobený z kovu. Mřížkování roštu dodá masu, zelenine a pečivu ten správný vzhled lahodného grilovaného jídla. Navíc se tento grilovací rošt velice snadno udržuje, stačí pořídit grilovací nářadí s kartáčem. Tento grilovací rošt můžete také použít zároveň s trojnožkou nad ohniště – například při kempování nebo v přírodě.

Klasický grilovací rošt, který lze i zavěsit na trojnožku

 

Grilovací rošt s průměrem 60 cm umožní ugrilovat spoustu věcí naráz

 

Trojnožka nad oheň na grilovací rošt

 

Také jste se do představy stylového grilování zamilovali stejně jako my? Tolik možností, jak oživit zahradní párty! Proto neváhejte a připravte se na grilovací sezónu s předstihem – uvidíte, že bude mít úspěch jak v rodině, tak u přátel. Protože co je lepší, než strávit krásný letní večer u grilu v dobré společnosti? Zahradní ohniště s grilovacími rošty už budou jen třešničkou na dortu.

 

 

 

NOVAline banner
Tagy: