Přenosné ohniště – krása ohně ve stylovém provedení

I když už máme podzim a pomalu se blíží zima, krásy zapáleného ohně, setkání s přáteli a opečení nějaké té dobroty se rozhodně vzdávat nemusíme. Sice je hlavní sezónou zahradních setkání a oslav léto, podzimní slunečné dny přímo vybízejí k pobytu venku. Tak proč se trošku neobléci, zapálit oheň v ohništi a užít si příjemné chvíle u praskajícího ohně nejen na podzim, ale třeba i v zimě!

Oheň nám totiž poskytne nejen potřebné teplo k opékání špekáčků a jiných pochoutek, ale skvěle poslouží i jako zdroj tepla pro ohřátí všech přítomných. Pojďme si užívat krásy ohně ve velkém stylu.



Teploměr do udírny

Kategorie: Venkovní ohniště,

Teploměr do udírny se stane užitečným pomocníkem.

 

Odhadovat teplotu uvnitř udírny dotykem na dvířka mohou jen “staří zkušení” rybáří a chataři.

 

Teploměr do udírny Vám poskytne v každé chvíli přehled o tom, co se v udírně děje. Zdali se oheň v ohništi moc nerozhořel, nebo naopak neztrácí na síle. V takovém případě doporučujeme rozdmýchávač s trubkou 73cm.

 

 



Potřeby na kempování

Kempování – oblíbený český koníček

 

Je pouze málo lidí, kteří nikdy nezažili noc v kempu, pod stanem nebo dokonce pod širým nebem. Češi jsou národem, který kempování miluje a není divu! Naše krásná krajina k výletům přímo vybízí. Na “čundr” je ale potřeba se pořádně vybavit, protože jak praví slavné skautské heslo: “Buď připraven!” Je dobré vědět, že nás na výletě nemůže nic zaskočit.

 

Vybavení na kempování se liší podle prostředí a terénu, do kterého se chystáme vyjet. Nejdůležitějším aspektem ježdění na výlety je samozřejmě strava. No a co je na kempování lepší než třeba takový pravý kotlíkový guláš?

 

V dnešním článku o kempování si představíme jak výbavu na vaření, tak další vychytávky, které správný výletník jistě využije.

 



Grilovací rošty na ohniště

Grilovací rošty na ohniště

 

Začíná léto a s ním přichází i moc příjemné “povinnosti” – oprášit venkovního posezení na zahradě a připravit jej na oslavy, grilovačky a setkávání s přáteli a rodinou. S tím souvisí i údržba venkovního ohniště.

 

Odzvonilo dobám, kdy jsme na zahradách měli ohniště ohraničené kamením a hromadu dříví ležící vedle. Taková ohniště jsou sice klasikou, hodí se ale spíše na kempování a vaší zahradě či terase bude slušet úhlednější ohniště, které s pečlivou údržbou vydrží dlouhé roky. Na tyto ohniště se můžete podívat zde: ZAHRADNÍ OHNIŠTĚ.

 

Nad ohništěm můžete opíkat špekáčky, do křupava vypečený chleba nebo rohlík. Takové ohniště můžete ale proměnit i v grilovací království. Stačí vybrat ten správný grilovací rošt, který k zahradnímu ohništi bude sedět. V následujícím článku si tyto grilovací rošty představíme.

 

 



Zahradní venkovní ohniště

Výběr venkovních ohnišť je dnes široký.  Můžete vybírat základní ohniště vyrobené z plechu a litiny. Jak ale vybrat ten správný typ ohniště, které bude sloužit a splní naše očekávání?

 

Jaký prostor pro umístění potřebujete? Budete ohniště využívat vyjímečně, nebo sezónně od dubna do září? Bude umístěno na dlažbě, nebo využijete provizorně místo na trávníku?

 



Zahradní přenosné ohniště

Zahradní přenosné ohniště.

 

Naše zahrada není zrovna největší a umístit na tuto rozlohu pískoviště, skluzavku, na jaře trampolínu a popř. nafukovací bazén…   Znáte to?

Proto jsme se na tuto přechodnou dobu, než děti trochu povyrostou, rozhodli pro provizorní řešení,umístění přenosného ohniště.

 

Má to opravdu své výhody.  Druhý den po grilování a opékání ohniště uklidíte zpět do krabice a můžete uložit třeba do kůlny. V případě potřeby je naopak během 10 minut možné znovu grilovat.

 

Naše děti nejraději opékají rohlíky, dokud neshoří …