Krbová kamna

NOVAline banner

Krbová kamna s výměníkem, kachlová kamna, krbová kamna na chalupu, nebo využít stávající krbovou vložku umístěnou před několika lety a napojit ji na vzduchotechniku?

Nejsnazším řešením pro vytápění i vzdálených místností je napojení stávající krbové vložky na vzduchotechniku. Při výběru pečlivě vybírejte použité izolace a materiály, aby nebylo topení nakonec noční můrou ve chvíli, kdy začne kondenzovat voda na neodborně zvoleném potrubí vzduchotechniky. Zde doporučujeme poradit se s odborníkem, např. v prodejně, kde izolované potrubí pořídíte.

krbová kamna

Krbová kamna jsou vhodná pro otevřené místnosti. Kapacitu pro vytápění mají až 375 m3. Komfortně vytopí velké společenské prostory. S obtížemi ale dostanete teplý vzduch do dalších místností.

krbová vložka

Krbová kamna s výměníkem

Krbová kamna s výměníkem již může pomoci s napojením na zásobník teplé vody na koupání, nebo přímo pro napojení do okruhu ústředního vytápění. Ve chvíli, kdy topíte, tak nemusí plynová kamna, či elektrický ohřev vody vůbec sepnout. Společně s vytápěním místnosti, ve které jsou krbová kamna s výměníkem umístěna, vytápíte i další místnosti, napojené na okruh ústředního topení.

krbová vložka s výměníkem

Krbová vložka s výměníkem je vhodná tam, kde si obestavbu krbové vložky s výměníkem zakomponujete přímo do vašeho interiéru. Nezapomeňte na komfortní přístup pro údržbu a čištění.

krbová vložka rozměry
pískovcem obestavěná krbová vložka
krb s obložením

NOVAline banner
Tagy: