Krmení pro ptáky – co dát ptáčkům do krmítka

NOVAline banner

Ptačí krmítko je nejen pěkným doplňkem každé zahrady, je i významnou pomocí pro ptáčky, kteří přečkávají zimní období v okolí vašeho domova. Ale co všechno jim můžeme v krmítku nabídnout? V tomto článku vám představíme řadu produktů, které byly navrženy přesně na míru volně žijícímu ptactvu.

Směsi i jednodruhová balení

Různé směsi krmení pro ptáky se hodí do většiny krmítek. Ideální jsou pro ta, která mají zásobníky. K dostání jsou směsi různých semen a plodů, ale i jednodruhová balení, či dokonce s přidáním hmyzí složky v podobě moučných červů.

krmení pro ptáky v krabici
Krmení pro ptáky mix semen, potěší v krmítku širokou škálu těchto drobných letců. Obsahuje pšenici, čirok, černá slunečnicová semínka, proso, pruhovaná slunečnicová semínka, lněná semínka, lámanou kukuřici, konopná semínka, fazole, malý oves, vikev, hrách, černý oves a rozinky.
mix semen krmení pro ptáky
Další krmení pro ptáky s mixem semen, je balené v láhvi. Může tak být vtipným dárkem pro každého obdivovatele přírody. Tato láhev je určena do speciálního krmítka, kde slouží jako zásobník krmiva. Láhev obsahuje pšenici, čirok, proso, černá slunečnicová semínka, pruhovaná slunečnicová semínka, lněná semínka, lámanou kukuřici, konopná semínka, fazole, malý oves, vikev, hrách a černý oves.
směs semen krmení pro venkovní ptactvo
Mix semen, kterým můžete ptáčky přikrmovat v průběhu celého roku, pořídíte v kilovém balení.
ptačí krmení
Krmení pro ptáčky, balené v praktické krabici s nálevkou a možností jejího uzavření, které obsahuje bobule arónie, bobule hlohu, šípky a černý rybíz.
ptačí krmení slunečnice
Slunečnicová semínka, jsou jednou z nejoblíbenějších pochoutek, téměř každého ptáčka. Jsou plná tuku, takže žídný ptáček prostě neodolá. Navíc tato jsou balená v praktické krabici, kterou je možno uzavřít.
ptačí krmení mouční červi
Sušenými močnými červi vaši ptáčci také jistě nepohrdnou. Pokud jimje na krmítku předložíte na podzim a v zimních měsících, jistě jim významně pomůžete.
láhev se slunečnicovými semínky
A ještě přidáváme jednu lahev do speciálního krmítka. Tentokrát s jednodruhovým obsahem, kterým jsou slunečnicová semínka.

Lojové koule

Velké množství tuku poskytnou ptáčkům lojové koule. Ty se vyrábí jak čistě lojové, tak s nejrůznějšími semínky, plody i třeba moučnými červy. Vybudování dostatečné zásoby tuku, tak pro vaše ptáčky opravdu nebude problémem. Pro lojové koule, které nejsou v plastových síťkách, je nutné pořídit speciální krmítka pro ně určená. Ty nejen pěkně vypadají, ale navíc nebudete zbytečně plastem v podobě sítěk zatěžovat přírodu.

lojové koule pro venkovní ptactvo
Celkem šest lojových koulí obsahuje toto balení krmení pro ptáky. Věřte, že oblíbenou pochoutku ptáčci velmi rychle objeví.
lojové koule s bobulemi
Lojové koule můžete pořídit i s bonusem. V tomto případě jsou do přidány různé bobule, kterými můžete ptáčkům zpestřit jídelníček.
lojové koule s moučnými červy
Ještě více živin a tuku poskytnete ptáčkům díky těmto lojovým koulím. Obsahují totiž moučné červy!
lojové koule s držákem
Toto maxi balení lojových koulí, vám umožní krmit ptáčky po delší dobu. Krabice totiž obsahuje 35 kusů a navíc uvnitř najdete i jeden držák, který slouží k jejich zavěšení na větvičku, či jiné vhodné místo.

Závěsné dobroty

Jde to samozřejmě i bez ptačího krmítka! Speciální krmení pro ptáky, ve formě závěsných dobrot, je určené na pověšení přímo na strom. S některými ve tvaru srdíček a zvonečků si dokonce uděláte venkovní výzdobu, i když pouze dočasnou.

lrmení pro ptáky
Směs semínek, vylisovanou do tvaru zvonečku, můžete zavěsit na strom, díky poutku, a těšit se z pozorování ptáčků.
krmení pro ptáky ve sklenici s arašídovým máslem.
Opravdu zajímavým krmítkem je tato sklenička s ouškem, která obsahuje arašídové máslo s přidanými semínky a jinými dobrotami. Postačí ji pomocí provázku, který je na jejím oušku, na větev stromu a odstranit víčko.
krmení pro ptáky srdce
Nakonec zařazujeme ptačí krmení, které je skutečnou ozdobou. Toto dvaceticentimetrové srdce skutečně ptáčci nepřehlédnou. Zavěsit jej můžete pomocí červené stuhy.

Pokud jste zrovna ve fázi výběru ptačího krmítka, nabízíme vám k přečtení a inspiraci článek Ptačí krmítka – podejte pomocnou ruku ptáčkům na vaší zahradě, kde najdete spoustu různých typů. Stačí vybrat jen to, které vám bude nejsympatičtější.

Ptáčci v zimě pomoc opravdu ocení. Krmení pro ptáky, přesně sestavené na míru, zajistí dostatek tuku pro bezpečné přečkání i toho nejmrazivějšího období.

směs krmení pro ptáky

NOVAline banner
Tagy: