Ptačí hodinka – kolik ptáčků přezimuje ve vašem okolí

Víte, jací ptáčci žijí ve vašem okolí? Kteří odlétají do teplých krajin, a kteří přezimují? V létě i v zimě se v okolí našich domovů pohybuje řada těchto drobných opeřených tvorečků. Teplé jarní a letní měsíce ptáčkům mnoha druhů poskytují dostatek potravy, ale chladný podzim, a zejména pak zima, jsou pro ně velmi náročným obdobím. Pokud máte u domu, či na okně krmítko, můžete jim velmi pomoci. S přísunem kvalitního krmení pro ptáky, v měsících kdy je po něm sháňka, budou mít ptáčci daleko větší šanci na to, že přečkají i větší mrazy bez úhony.

Pokud vás, jako vlastníky krmítka, naši venkovní ptáčci okouzlili a neodoláte možnosti, alespoň malou chvilku, každý den krmítko pozorovat, možná vás zaujme právě Ptačí hodinka. Ta letošní sice už proběhla, ale můžete zjistit vše potřebné a na tu v roce 2023 být připraveni.



Krmení pro ptáky – co dát ptáčkům do krmítka

Ptačí krmítko je nejen pěkným doplňkem každé zahrady, je i významnou pomocí pro ptáčky, kteří přečkávají zimní období v okolí vašeho domova. Ale co všechno jim můžeme v krmítku nabídnout? V tomto článku vám představíme řadu produktů, které byly navrženy přesně na míru volně žijícímu ptactvu.