Ptačí budky podle otvorů

Ptačí budky je nutné pořídit vždy s ohledem na ptactvo, které se vyskytuje v naší zahradě, popř. v blízkosti naší chaty přímo v lese. Vstupní otvor přesně pro daný typ ptactva, tak ochrání rozmnožující se kolonii a přinese tak více radosti pro okolí …

Nádherně zpracovanou výuku nejenom pro děti, jsme objevili při toulkách naší přírodou na Šumavě. V budově rybářské bašty na břehu rybníka Olšina, jsme nalezli krásně zpracovanou expozici o zvířatech, žijících ve zdejším prostředí.

Doporučujeme jako krásný tip na výlet.



Krmení pro ptáky – co dát ptáčkům do krmítka

Ptačí krmítko je nejen pěkným doplňkem každé zahrady, je i významnou pomocí pro ptáčky, kteří přečkávají zimní období v okolí vašeho domova. Ale co všechno jim můžeme v krmítku nabídnout? V tomto článku vám představíme řadu produktů, které byly navrženy přesně na míru volně žijícímu ptactvu.



Ptačí krmítka – podejte pomocnou ruku ptáčkům na vaší zahradě

Kategorie: Krmítka a pítka,

Jistě, jste si přes léto užívali chvíle klidu a odpočinku na vašich zahradách a relaxovali jste při melodickém cvrlikání ptáčků, kteří žijí na vašich zahradách. Čilý život na zahradách však samozřejmě s přicházejícími chladnými měsíci částečně utichá. Zahradu máme zazimovanou, stěhovaví ptáčci už odletěli za teplem, ale v okolí našich domovů žije řada druhů domácích, kteří se na nadcházející zimu musí připravit. V tomto článku pro vás máme řadu tipů, jak efektivně a stylově venkovnímu ptactvu pomoci prostřednictvím ptačích krmítek.



Ptačí krmítko a pítko

Kategorie: Krmítka a pítka,

Litinové ptačí krmítko na noze je nejenom překrásnou dekorací, ale současně praktickým doplňkem do zahrady.

Užijte si chvíle u kávy pozorováním drobného ptactva na vaší zahradě. Výhodou litinového krmítka na podstavci je možnost snadného přenášení.