Stojací a stolní lampy

NOVAline banner

Tyto chalupářské stojací lampy ocení zejména ti, kteří mají rádi přírodní design. Tyto dřevěné soustružené stolní lampy můžeme kombinovat s různými typy stínidel, které naleznete v naší nabídce “chalupářských lamp”. Libovolně tedy můžeme vybírat i barvu výšivek na cylindru.

 

Textilní cylindry zaručují tlumení svitu a vytvoření příjemného okolního světla.

 

Níže najdete různé dekory a odstíny. Které z těchto vzorů by mohly ladit s vašim interiérem?

 

stolná lampa

Stolní lampa

 

Kde jsou ty časy, kdy ještě nebyl zaveden a možná ani objeven elektrický proud?! Dnes taková samozřejmost, nad tím se snad ani nepřemýšlí. Ale v okamžiku, kdy nám třeba po velké bouřce vypadne na chvilku proud, a my se začneme shánět po sirkách a svíčkách, tak možná v tu chvilku někdo popřemýšlí, jaké to tenkrát bylo.

 

stolné lampy

stolní lampa

 

Lampy čili petrolejky sloužily lidem už od setmění. Světlo lampy není tak zářivé jak světlo žárovky, ale dřív stačilo k večernímu osvětlení obydlí. Na chalupě nám určitě vykouzlí atmosféru let dávno minulých a určitě neuspěchaných.

 

olejová lampa

Petrolejová lampa

 

Podobně svítí i současná žárovka, když se k ní přidá pěkné stínítko. I tato novodobá elektrická lampa vydává klidné tlumené večerní světlo, které zve k přečtení nějaké zajímavé knihy.

 

lampa na stůl

Lampa na stůl s cylindrem ve venkovském motivu.

 

stojací lampa

Stojací lampa

 

stolní lampa

Stolní lampa

 

 

 

lampy do obýváku

Lampa do obývacího pokoje.

 

Mami, povídej mi nějakou pohádku. Pohádky a pěkné příběhy se dají vyprávět a poslouchat pořád dokola, zvláště ty se šťastným koncem. Tak nějak v nás probouzejí naději, že bychom chtěli, aby všechno, co prožíváme, dopadlo dobře.

 

petrolejová lampa

Petrolejová lampa

 

Petrolejová lampa

Petrolejka

 

 

Zachumlejme se do deky, vypněme televizi a otevřme nějakou starou pohádkovou knížku. Světlo lampy nás bude vést příběhem, do kterého se můžeme úplně ponořit. Bylo jednou jedno království a v tom království žila jedna velmi krásná, ale chudá dívka… 

 

 

Stolná lampa

Petrolejová lampa

NOVAline banner
Tagy: