Police…jednoduché a praktické řešení úložného prostoru

NOVAline banner

Nejznámějším typem police je obyčejná dřevěná deska připevněná ke stěně. Doma ji má asi každý.

 

Avšak při troše fantazie se dá z obyčejných kusů prken vytvořit například krásná stěna do kuchyně a v obýváku knihovna. V místnostech se šikmými stropy police hravě nahradí skříně na míru, které jistě ovlivní rozpočet více, než pár dřevěných prken.

 

Police je velmi praktická, protože na ni můžete postavit cokoliv  – v kuchyni kořenky a dózy, v obýváku knihy a rámečky s fotografiemi, v chodbě vázu s květinami a svíčky. Existuje bezpočet variant.

 

Polici můžete ozvláštnit různými ozdobnými konzolkami.

 

 

Do polic jsou často zakomponovány i háčky na zavěšení věcí. Pak může tento kus nábytku sloužit jako věšák s odkládacím prostorem u vstupu do domu, nebo může být police umístěna nad jakoukoliv komodu či botník. Lehce tak vytvoříte vzdušnou stěnu se spoustou odkládacího prostoru.

 

 

 

Jestli-že Vaše vysněná police háčky nemá a přesto chcete využít všechen prostor, není nic jednoduššího, než si vybrat háčky podle vlastního vkusu a pod polici je připevnit.

 

Pokud rádi dáváte starým a nepotřebným věcem nový život, zkuste vytáhnout zaprášené bedýnky ze sklepa, dát jim nový nátěr a připevnit na stěnu s ozdobnými konzolami.

A originální police jsou na světě!

 

 

Velmi oblíbené jsou kuchyňské skříňky s policemi, na které můžete umístit dózy na potraviny, keramiku i různé dekorace.

 

Kuchyňské police mají často i speciální otvory na talíře – police na talíře.

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktické jsou také kované konzolky. Vyřeší problém s uložením naběraček, utěrek a dalších kuchyňských potřeb. Mohou sloužit i jako věšák na ručníky v koupelně.

 

 

 

 

 

 

Klíčová slova: police, dřevěná police, police do kuchyně, kovová police, police na talíře

 

NOVAline banner
Tagy: