Tvoření s dětmi

Tvoření s dětmi stmeluje rodinné vztahy napříč generacemi. Skvěle se pobavit a ještě vytvořit společnou prací něco úžasného, je to nejkrásnější na světě!

Právě jsme přivezli 4 druhy výrobků v mnoha provedeních, které jsou pro tuto činnost naprosto úžasné. Stačí si vybrat ten nejvhodnější právě pro Vás a tvoření s dětmi může začít!



Domeček pro hmyz – poskytněme broučkům bezpečné místo pro život

Hmyz je velmi důležitou součástí našich životu, i když si to často vůbec neuvědomujeme. Stará se totiž nejen o opylování rostlin, které nám dávají jídlo, ale je také zdrojem potravy mnoha živočichů, a tedy důležitým článkem v potravním řetězci. Ve skutečnosti, kdyby všichni brouci najednou přestali existovat, narušilo by to ekosystém do takové míry, že by dost možná postupně zanikl život na naší planetě.

Smutnou skutečností, je bohužel fakt, že k ubývání hmyzu už dochází. A za snížení hmyzí populace nemůže nikdo jiný než člověk. Největší podíl na likvidaci hmyzu má totiž zemědělská činnost a s ní spojené používání pesticidů. Pokud však budete chtít hmyzu ve vašem okolí podat pomocnou ruku a přispět tak k zvýšení jejich populace, máme pro vás tip. Vybudujte pro ně bezpečný úkryt, kde budou moci přečkávat nejen chladné měsíce roku, ale bude se moci stát jejich celoročním příbytkem.

V tomto článku jsme se proto rozhodli vám představit hned několik domečků, či hotelů pro hmyz, které si můžete pořídit a vytvořit tak na vaší zahradě, dvoře, či dokonce balkoně, bezpečné hmyzí útočiště. Máme pro vás také návod na výrobu jednoduchých domečků pro hmyz, které si můžete zhotovit s vašimi dětmi. Uvidíte, že pokud se do něj pustíte, nadšení dětí bude obrovské a výsledné dílko o to cennější.