Tipy na vánoční dárky – milé maličkosti i praktičtí pomocníci

NOVAline banner

Čas, který nám zbývá do Štědrého dne, se nezadržitelně krátí. Většinu dárků už jistě máme pořízených, či vyrobených, ale snad nikomu se občas nevyhne nakupování na poslední chvíli. Pokud je to letos právě váš případ, nabízíme vám pomocnou ruku v podobě tohoto článku. Je totiž napsán na míru právě pro ty z vás, kteří zrovna po něčem pátrají a potřebovali by trošku inspirace.

PRO DÁMY

Pro maminku, pro babičku, sestru, kamarádku, či kolegyni. Krásná maličkost jistě potěší každou z nich. Vítány jsou dárky praktické i ty, co dokáží navodit příjemnou atmosféru, která je s Vánoci spjata.

VONNÁ SVÍČKA

Libá vůně a okouzlující světlo linoucí se z vonné svíčky, ideální kombinace pro navození pohody v domově obdarované. Vybírat můžete z mnoha možností.

vonná svíčka
Krásná červená barva a okouzlující ovocná vůně, je ukryta v této vonné svíčce od známé značky Goose Creek.

SOŠKA

Milá drobnost v podobě sošky, vybraná přesně na míru. Oblíbené zvířátko, či postavička, se může stát dekorací i talismanem pro štěstí.

soška sova
Zajímavě pojatá soška sovičky, vysoká 15,5 cm, je vyrobena z betonu. Může se díky tomuto materiálu stát společníkem v interiéru i exteriéru.

AROMALAMPA

Vyberte aromalampu, třeba podle oblíbené barvy, a k ní vonný vosk nebo lahvičku esenciálního oleje. Přidejte ještě čajovou svíčku a krásný i praktický dárek je hotov.

aromalampa
Tato aromalampa zaujme nejen svojí krásnou barvou, ale také perforací, která zdobí její tělo. K vůni, kterou bude po zapálení uvolňovat, se přidají i světýlka tančící po stěnách.

DÓZA NA POTRAVINY

I zcela praktický dárek se může stát krásnou ozdobou. Dózy na potraviny mají různé velikosti a tvary, stačí jen vybrat. Pokud ji navíc naplníte nějakou dobrotou, ať už slanou, či sladkou, jistě tím obdarovaného potěšíte dvojnásob.

dóza
Tato skleněná dóza na potraviny má objem 250 ml. Takto naplněná buráky, či jinou oblíbenou laskominou, potěší i pod Vánočním stromečkem.

HRNEČEK NEBO ŠÁLEK

Na kávu, čaj i kakao. Horký nápoj v chladném zimním čase přijde vhod. Přidejte k hrnečku, či šálku, balení kávy, kakaa, či čajů a dárek tím ještě vylepšíte.

hrnek
Krásný a originální hrneček je zdoben nejen z vnější strany, ale netradičně, i ze strany vnitřní.

KERAMIKA COSTA NOVA

Hledáte-li větší dárek, prohlédněte si nabídku stolního nádobí od portugalské firmy Costa Nova. Krásné barvy, čisté tvary a tradiční řemeslo.

tác costa nova rubi
Originální, tác v nezaměnitelné rubínové barvě, vyšperkuje každou prostřenou tabuli.

SVÍCEN

Když si nevíte rady, s krásným svícnem rozhodně nic nepokazíte. Svíčky k vánočním svátkům neodmyslitelně patří, radost proto svícen jistě udělá.

svícen
Silueta stromů, promítající se na stěnu, vykouzlí krásnou a útulnou atmosféru v domově obdarovaného.

LUCERNA

Lucerna je dalším vhodným dárkem, který dokáže dokonale dokreslit vánoční atmosféru. Darujte ji sběrateli těchto okouzlujících svítidel i někomu, kdo zatím žádnou nevlastní.

lucerna
Čtyřicet sedm centimetrů vysoká dřevěná lucerna má velmi pěknou patinu a svíčku dovnitř dáte odklopením stříšky. Navíc ji je možné, díky očku, zavěsit například na terase, či v altánku.

VÁNOČNÍ DOMEČEK

Posledním typem na dárek pro dámy je též zajímavé osvětlení. Krásné keramické vánoční domečky, v různých tlumených barvách, se rozsvítí pomocí čajové svíčky. Skvěle vypadají ve dne i v noci. Můžou se stát i tradičním dárkem, ze kterého si po letech obdarovaná osoba postaví celou svítící vesničku.

vánoční domečky na svíčku
Kouzelné vánoční domečky rozzáří jakýkoliv kout domova. Krásně vypadají samostatně, ve skupinkách však vyniknou v celé své kráse.

PRO PÁNY

Vybrat dárek pro pána jakéhokoliv věku je většinou pro řadu z nás oříškem. Skutečnost je však taková, že dar nemusí být nijak ohromující. Samozřejmě nesmí rozhodně chybět ponožky. Potěší i praktická maličkost, která bude vybrána speciálně pro ně.

GRILOVACÍ NÁŘADÍ

Může se zdát, že jde o věc, která žádnému grilovacímu mistrovi nechybí, ale věřte, že kvalitní grilovací nářadí, ať už koupené jednotlivě nebo v sadě, bude vítaným dárkem.

grilovací nářadí
Kombinace nerezové oceli a krásné kresby dřeva, je hlavní devízou této sady grilovacího nářadí. Navíc je celá sada zabalena v praktickém přenosném pouzdru.

DMYCHADLO KE KRBU I GRILU

Praktická klasika, která se už jen tak nevidí. Dmychadlo bude krásnou dekorací, ale i skvělým pomocníkem při rozdělávání ohně v krbu nebo grilu.

dmychadlo
Dřevěné dmychadlo je zdobeno technikou gravírování, kterou doplňují kovové cvočky. Měch je vyroben z pravé kůže.

ZÁTKA NA VÍNO

Hledáte-li maličkost, či milou vánoční pozornost, prohlédněte si naši nabídku zdobných zátek na víno. Vybraný kousek můžete doplnit lahví vína, kterou obdarovávaná osoba preferuje.

ozdobná zátka na víno
Vtipným dárkem, který udrží otevřenou láhev vína déle čerstvou, je tato korková zátka s roztomilým šnekem.

OTVÍRÁK NA PIVO

Dalším dárkem, z řady těch drobnějších, může být i netradiční otvírák na lahve. Doplňte ho nějakým výběrem z piv a originální dárek je na světě!

otvírák na pivo
Rybičkový otvírák na lahve nejen pro rybáře. Sice malý, ale rozhodně milý dárek.

DŘEVĚNÁ TRUHLA

Krásný a praktický obal na dar pro každého muže. Dřevěné truhly jsou vhodné nejen na lahve vína, ale na cokoliv, co se do nich vejde. V truhle získáte pěkný dárkový obal, který rozhodně není k zahození.

dřevěná truhla na víno
Velmi dekorativní dřevěná truhla na víno ve starožitném stylu, je vhodná nejen na jednu lahev vína.

PRO DĚTI

Tím asi nejobvyklejším dárkem pro naše ratolesti jsou hračky. Alespoň jedna, či dvě rozhodně nesmí pod stromečkem chybět. Co však připsat na Ježíškův seznam i nějakou položku, která dítka naučí hravou formou například spoření, či je povede k pomoci zvířátkům v našem okolí?

POKLADNIČKA

Pokladnička by rozhodně neměla chybět v žádném dětském pokojíčku. Bude nejen pěkným doplňkem na poličce, či skříňce, ale i spořícím parťákem pro vaše dítka.

pokladnička prasárko
Roztomilé zelené prasátko, potěší chlapce i děvčátko.

HMYZÍ HOTEL

Skvělou příležitost k pozorování hmyzu budou mít děti, když pod stromečkem najdou právě hmyzí hotel. Povede je k lásce a ochraně přírody a navíc v takovém hmyzím domečku získáte i pěknou zahradní dekoraci. Vybírat můžete z různých velikostí a provedení, aby perfektně zapadl k vašemu domovu.

hmyzí hotel
Svůj domov mohou v tomto větším hmyzím hotelu najít berušky motýli i divoké včely. Díky pozinkované střeše do domečku nezatéká a dvířka, které je možné kvůli lepšímu čištění odstranit, slouží i jako ochrana broučků před hladovými ptáky.

KRMÍTKO PRO PTÁKY

I o ptáčky se mohou v zimě vaše děti starat. Jistě budou velmi rády nové krmítko pravidelně doplňovat a později pozorovat čilý život na něm. Vybírat můžete nejen z mnoha velikostí, ale i materiálů a stylů. Dárek v podobě krmítka můžete doplnit i nějakým tím krmením pro ptáky, aby je děti mohly hned nainstalovat a začít používat.

krmítko pro ptáky
Krmítko se zásobníkem patří k těm nejpraktičtějším. Nemusíte jej totiž tak často doplňovat.

PRO DOMÁCÍ MAZLÍČKY

Nezapomínejme ani na své mazlíčky, potěšit je u stromečku můžeme samozřejmě nějakým pamlskem nebo novou hračkou. Miska pro psa a kočku, či pelíšek však také nejsou k zahození.

MISKA

dvoj miska pro psa
Dvojmiska pro psa s litinovým stojánkem bude i pěkným doplňkem.
miska pro kočku
Veselá keramická miska pro kočičku, která se snadno umívá a díky své váze se jen tak nepřevrhne.

PELÍŠEK

pelíšek
Tento pelíšek je upleten z ratanu. Pro maximální pohodlí je opatřen poduškou, jejíž obal lze svléknout a vyčistit.


Doufáme, že vám tento článek byl nápomocen při výběru vánočních dárků pro vaše blízké. Ať už se rozhodnete pro cokoliv, věřte, že dáreček, který je vybraný od srdce, potěší všechny obdarované bez rozdílu pohlaví i věku.

NOVAline banner
Tagy: