Tvoření s dětmi

NOVAline banner

Tvoření s dětmi stmeluje rodinné vztahy napříč generacemi. Skvěle se pobavit a ještě vytvořit společnou prací něco úžasného, je to nejkrásnější na světě!

Právě jsme přivezli 4 druhy výrobků v mnoha provedeních, které jsou pro tuto činnost naprosto úžasné. Stačí si vybrat ten nejvhodnější právě pro Vás a tvoření s dětmi může začít!

Jedná se praktické výrobky, které budou u našeho domu, nebo na zahradě denně sloužit. Rohožka před vchodové dveře, ptačí budky, hmyzí hotel, nebo budka, která láká motýly na Vaši zahradu.

Tvoření s dětmi

Začněme ptačí budkou. Velikostí otvoru odpovídá pro hnízdění všech druhů sýkorek. Děti si rády vyzdobí budku podle vlastní představy a získají tak k hnízdící budce a ptáčkům v zahradě bližší vztah. V jarních měsících můžete ptačí budku zkrášlenou při tvoření s dětmi, doplnit o stylové ptačí krmítko a až přestane mrznout, i o vhodné ptačí pítko pro hmyz i ptáky.

Sada pro tvoření s dětmi – ptačí hnízdící budka

Sada pro vlastní výrobu obsahuje ptačí budku vyrobenou z borového dřeva, která je připravena ze zadní strany pro zavěšení na strom, nebo zeď. Dále malířský štětec a sadu barev v odstínech jahodová červená, letní žlutá a sytá modrá.

Budku dětem doporučte natřít pouze z vnějších stran.

Podobným výrobkem je domeček pro motýly. Ten můžete stylově doplnit o nektar pro motýly, pítka pro motýly, ale pořídit můžete motýlům i přímo jejich květy, které je budou ještě více lákat. Směs semen rostlin, lákající motýly pořídíte v hodnotě do 150Kč.

Domek pro motýly DIY

Vyberte si vlastní výrobek, který dokončí před umístěním na určené místo, vaše děti.

Hmyzí hotel
Rohožka určená pro vlastní výzdobu. Doplňte jménem, číslem popisným, nebo pouze veselými motivy
Sada pro tvoření s dětmi obsahuje podle typu, štětce, barvy, šablony a daný výrobek
Rohožka

Rozvrhněte si vymyšlený nápis a nejprve rozložte zkušebně šablony po celé ploše rohožky, abyste zjistili, že bude daný nápis a jeho velikost odpovídat velikosti rohožky 40x60cm.

Tvoření s dětmi – rohožka s vlastním nápisem

Šablony obrázků i písmen si můžete s dětmi vytvořit i vlastní. Namalujte, narýsujte potřebný tvar na tvrdý papír a skalpelem, nebo nůžkami s ostrým hrotem vystříhněte potřebný tvar.

DIY

Dobře rozmyšlenou šablonu položte na určené místo, protřepte a následně promíchejte barvičku a nanášejte štětcem na otvor v šabloně. Barva se začne vsakovat do kokosového vlákna. a vytvoří tak potřebný stálý obrazec.

Rohožka s vlastním názvem

Umístěte dítěti šablonu na určené místo a nechte je vybrat, kterými barvami bude motýlky vybarvovat. Barvy můžete i namíchat, např. modrou a žlutou získáte odstín zelené a pod.

Tvoření s dětmi – rohožka s motýlky

Výrobu rohožky s tlapkami zvířátek můžete využít k výuce zvířat a jejich otisků při procházce přírodou. Při procházkách v parcích a oborách jsou často umístěné výukové tabule s otisky těch nejznámějších.

Rohožka s kytičkami

Tvoření s dětmi – vytvořte si vlastní rohožku s popisným číslem
Rohožka pro vlastní výrobu

NOVAline banner
Tagy: