DIY prázdninové odpoledne, aneb jak zabavit děti

Tak včera nám tady na jižní Moravě na chvilku vykouklo sluníčko a dnes se opět zatáhlo a rozpršelo se. No co se dá dělat. I tohle počasí k létu prostě patří. Nezbývá nám tedy nic jiného, než zůstat doma a přemýšlet nad tím, jakou zábavu vymyslet pro naše děti, které se šííííleně nudí 🙂 Tvoření s dětmi DIY může být zábavné a navíc si děti vytvoří výrobky, které budou následně používat …



Tvoření s dětmi

Tvoření s dětmi stmeluje rodinné vztahy napříč generacemi. Skvěle se pobavit a ještě vytvořit společnou prací něco úžasného, je to nejkrásnější na světě!

Právě jsme přivezli 4 druhy výrobků v mnoha provedeních, které jsou pro tuto činnost naprosto úžasné. Stačí si vybrat ten nejvhodnější právě pro Vás a tvoření s dětmi může začít!



Adventní věnec a jak si jej doma vyrobit

Adventní věnec

 

Adventní věnec je krásnou a důležitou tradicí spojenou s Vánoci. Čtyři svíčky na něm symbolizují čtyři adventní neděle, tedy měsíc před tím nejkrásnějším svátkem v roce. Už při zapálení první svíčky mnoho z nás cítí nadšení a mnohdy to také znamená, že už se na vánoční výzdobu a koledy můžeme těšit opravdu všude – na ulici, v obchodech i v restauracích.

 

Adventní svícny nebo věnce ale nemusí být pouze symbolem. Naopak se často stanou dominantou vánočního stolu nebo krásnou vánoční dekorací do bytu. Je proto dobré dát si na jejich výrobě záležet. A věřte nám, že si u této kreativní činnosti náramně odpočinete! Připravili jsme si pro vás článek s tipy jak a čím si adventní věnec nazdobit.

 



Podzimní dekorace do bytu

Podzimní dekorace do bytu

 

Podzim je tu a brzy se budou krásně barvit listy, přijde babí léto a na nás padne i trocha melancholie po teplém létě. Nenechte se odradit a přivítejte podzim s otevřenou náručí! Třeba si zútulněte byt pomocí nějaké podzimní dekorace do bytu.

 

Takové dekorace nemusíte jenom kupovat. Pokud jste alespoň trošku zruční (nebojte, stačí opravdu jen trošku!), můžete si podzimní aranžmá vyrobit i svépomocí. Stačí vám jen pár pomůcek a hlavně spousta podzimních přírodnin. Zajděte tedy do blízkého lesa nebo parku, utrhněte pár větviček, nasbírejte šišky a pusťte se do vyrábění.

 



Podzimní dekorace do truhlíku

Podzimní dekorace do truhlíku

 

Sychravé počasí a chladné noci nám v poslední době napovídají, že podzim už je opravdu tady. A že je na co se těšit! Jeden z nejbarevnějších měsíců nám brzy nabídne spoustu přírodních skvostů, kterými si můžeme ozdobit obydlí.

 

Kreativitě se meze nekladou. Můžete si vytvořit ozdobný věnec, dekoraci na stůl nebo třeba podzimní dekorace do truhlíku. Podzim nám k tomu nabízí velké množství přírodnin, z kterých můžeme tvořit – šípky, kaštany, jeřabiny, žaludy, zkrátka všechno, co vás napadne!

 

V tomto a dalších článcích na našem webu tedy můžete načerpat inspiraci a pustit se do podzimního tvoření!

 



Podzimní dekorace

Podzimní dekorace a jak je vyrobit

 

Podzim se neodvratně blíží a s ním přichází i pestrobarevné podzimní dekorace. Nenechte se ale oklamat! Nemusíte za ně utrácet tisíce, snadno je s malou pomocí vytvoříte sami!

 

Nejvíce materiálu i inspirace samozřejmě najdeme v přírodě okolo sebe. Základem pro nádhernou podzimní dekoraci se může stát pár koupených vřesů, větvičky ze zahrady, proutí, kaštany, ořechy, uschlé bobule, kůra, mech nebo oblíbené dýně.

 

Dekoraci můžete nechat čistě přírodní, nebo ji doplnit drobné koupené dekorativní předměty jako jsou světýlka nebo závěsné dekorace. V tomto článku si představíme várku inspirace na kreativní podzimní tvoření.