Vánoční ozdoby na stromeček

NOVAline banner

Vánoční ozdoby

 

Letošní rok se nese ve znamení velkých změn a neočekávaných událostí. Jednu nám ale nemůže vzít nikdo – Vánoce. Ať už bude adventní čas probíhat jakkoliv, Štědrý den a večer strávený doma s nejbližšími bude jistě tak kouzelný, možná ještě kouzelnější, jako minulý rok. Stojí tedy za to připravovat se na tuto radostnou událost s předstihem. A co udělá Vánoce hezčí než malé detaily jako výzdoba domu, cukroví nebo vánoční ozdoby.

 

Každá rodina má jistě své tradiční způsoby, jak si vánoční stromeček nazdobit. Někdo volí tradiční české vánoční ozdoby, například háčkované nebo slaměné. Někdo zase dává přednost barevným baňkám a světelným řetězům. Tak či tak je stromeček jedním z hlavních symbolů Vánoc a mělo by mu to slušet! Pojďte se s námi dnes podívat na různé tipy vánočních ozdob.

 

 

Vánoční ozdoby

 

Krajkové vánoční ozdoby

 

Háčkované a krajkové vánoční ozdoby patří obzvlášť k českému vánočnímu stromečku. Některé velice zručné hospodyňky je zvládnou uháčkovat doma, nám ostatním nezbývá než si je pořídit v obchodě nebo na trzích. Háčkované ozdoby zobrazují tradiční vánoční symboly jako anděle, zvonečky nebo vločky a dodávají stromečku útulnou domáckou atmosféru.

 

háčkované vánoční ozdoby

Tato ozdoba kombinuje dva symboly Vánoc – hvězdu a zvonečky

 

české vánoční ozdoby

Baňky nemusí být jen skleněné – důkazem je tato háčkovaná

 

háčkovaný anděl

Krásný háčkovaný anděl se na českém stromečku bude skvěle vyjímat

 

háčkovaní andělé

Malí andílci jsou také krásným malým dárkem pro kamarádku nebo kolegyni

 

Dřevěné ozdoby

 

Dřevo a dřevěné doplňky zkrátka neodmyslitelně patří k Vánocům. Kromě samotného stromečku může mít podobu vánočních ozdob. Některé dřevěné ozdoby můžou být barevně malované, některé jen obyčejné. Každá má ale své kouzlo. Díky nim se na stromečku mohou objevit sáňky, lyže nebo třeba brusle.

 

Přírodní dřevěné vánoční ozdoby můžete také využít jako krásnou předvánoční aktivitu pro děti. Stačí vytáhnout vodové barvy nebo temperky a děti si můžou ozdoby dozdobit podle sebe. O to víc budou mít na Štědrý den u stromečku radostí rozzářené oči.

 

dřevěné vánoční ozdoby

Krásná dřevěná vločka bude dělat opravdovou parádu

 

 

vánoční ozdoby na stromeček

Ozdoba v podobě lyží je krásným originálem, který zkrátka musíte mít!

 

 

dřevěné ozdoby vánoční

Jedna z nejprodávanějších vánočních ozdob na našem e-shopu – krásný dřevěný andílek

 

 

dřevěný anděl

Malý andílek může být ozdobou na stromek, ale i adventní věnec nebo vázu

 

Kovové vánoční ozdoby

 

Kovové ozdoby rozhodně s krásou nad těmi dřevěnými nebo háčkovanými nezaostávají. Mezi nejoblíbenější kovové ozdoby rozhodně patří zvonečky, které krásně vypadají a navíc vydávají zvuk tak typický pro Vánoce – cinkání, které na Štědrý den přivolává Ježíška.

 

kovové vánoční ozdoby

Kovová andělská křídla budou stromečku slušet

 

 

vánoční zvonek

Jemný bílý zvoneček s hvězdou na zavěšení

 

 

vánoční zvoneček

Zvoneček, který do Vánoc skvěle zapadá – cinká, je červený a navíc má na sobě sněhové vločky

 

 

sada vánočních ozdob

Sada tří krásných kovových ozdob – hvězda, srdce a stromeček

 

Vánoční stromeček je zkrátka neodmyslitelně dominantou Vánoc a ne jednomu z nás se vybaví jako první, když se o těchto krásných svátcích mluví. Vyzdobte si ho proto k obrazu svému a až si vedle něj večer sednete k pohádkám a vynikajícímu cukroví, uvidíte, že v tu chvíli nebudete potřebovat nic víc.

 

Vánoční ozdoby

NOVAline banner
Tagy: