Andělé – něžná výzdoba nejen v čase vánočním

NOVAline banner

A máme tu prosinec se vším všudy. Z nebe padají vločky, mráz kreslí na okna a doba adventní pomalu všechny naladí na vánoční čas. Užíváme si pohodu s našimi nejbližšími, nejen doma v teple, ale i při výpravách do okouzlující zimní přírody. Doma však často trávíme více času, a tak se řada z nás věnuje jeho výzdobě. Možností, čím si svůj domov vyzdobit a zútulnit v předvánočním čase je celá řada. Od jednoduchého chvojí, přes věnce, svícny, svíčky, tematické ubrusy a obaly polštářků, až k nejrůznějším postavám symbolizujícím vánoční čas.

Právě jedné z tradičních vánočních postav je věnován tento článek. Je jí anděl. Tento oblíbený námět se zejména v čase Vánoc objevuje ve výzdobách mnoha rodin. A nejen to, najdou se mezi námi i tací, co andílky z nejrůznějších materiálů a mnoha velikostí dokonce sbírají.

Andělé se nepojí pouze s křesťanstvím, jak by se mohlo zdát. Vyskytují se i v jiných náboženstvích. Ve většině případu však je jejich význam podobný, jde o posly Boha, či bohů, prostředníky mezi nimi a lidmi, ochránce. 

Tyto éterické bytosti, nejčastěji zobrazované jako ženské, či dětské postavy, mají nezastupitelnou roli ve vánočním čase, kdy oznamují narození Ježíška. Hlavní postavu českých Vánoc, ať už v rodinách křesťanských, či ateistických.

V interiéru dekorace v podobě andílků, navozují útulnou atmosféru očekávání Vánoc. V tomto článku vám představíme naši nabídku andělů a andílků v mnoha barevných i tvarových provedeních, velikostech. Od drobných závěsných, které mohou zdobit třeba vánoční stromeček, až po sošky různých velikostí.

KOV

Pokud tíhnete k čistým tvarů a liniím, jsou pro vás kovoví andílci vhodnou volbou. Kombinace bílé barvy postavy s přiznaným stříbrným kovem na křídlech vypadá úžasně, stejně jako kontrast hladkého povrchu s povrchem tvarovaným. Kovoví andělé v naší nabídce využívají světla, ve dvou podobách. Buď tím, že jde v podstatě o svícny na čajovou svíčku, nebo jsou jejich součásti LED řetězy, které je taktéž osvětlují.

kovový anděl
Elegantní anděl v dlouhé bílé róbě, svírající v rukou stříbrné srdíčko, ve vaší vánoční výzdobě skutečně zazáří. Má na křídlech totiž LED světýlka, napájená baterií v šatech.
anděl soška
Andílek ze stejné kolekce, jako byl předchozí, tentokrát hrající na flétnu. Máme je ve dvou velikostech, stačí jen vybrat a kombinovat.
anděl svícen
Svícnem na čajovou svíčku je tento bílý anděl se sukní s drátěnými ornamenty. Se svojí výškou 60 centimetrů se snadno stane hlavním prvkem vaší adventní výzdoby. V nabídce máme ještě jeho menší variantu s výškou 51 centimetrů.

SÁDRA

Odlévané sádrové sošky andílků jsou ručně malované a díky své váze i stabilní. Výběr je nemalý, někteří mají i místo na položení čajové svíčky, takže slouží i jako svícen. Jednotlivé andílky lze snadno spolu kombinovat a vytvořit tak zajímavou instalaci, ať už pouze andělskou, nebo v kombinaci s dalšími vánočními dekoracemi.

soška anděla
Rustikálním vzhledem vyniká tento vysoký anděl v jemné barevné kombinaci bílé a odstínů béžové. Díky košíku, který drží v rukou a je určen na vložení čajové svíčky, bude úžasně vypadat i v noci.
anděl
Pokud hledáte něco menšího a přesto andělského, třeba vás zaujme právě tento sedící andílek, má 26 centimetrů a misku na klíně, která je též určena na čajovou svíčku.
anděl soška
Tentokrát bez svíčky, zato s kyticí modrých kal, dlouhých béžových šatek, se světlými vlasy a majestátnými bílými křídly. Velikost této sochy anděla je 44 centimetrů.

POLYRESIN

Polyresin je za tepla velmi dobře tvarovatelná pryskyřice, který je po vychladnutí velmi tvrdá a tedy i odolná vůči mechanickému poškození. Andělé vyrobení z této hmoty jsou svým vzhledem podobní soškám porcelánovým, či keramický, avšak postrádají jejich náchylnost k poškození, či rozbití. I andílky z polyresinu máme v několika variantách, takže kombinování se opravdu meze nekladou. Krásně vyniknou u krbu, na polici, či skříni, v rohu místnosti, ale i na okně.

stojící anděl
Vypadá jako by vznikal pod rukami řezbáře, avšak není tomu tak. Romantický andílek v tónech šedé barvy, jako by na šatech měl stopy po řezbářském dlátě. Tato zajímavá struktura mu propůjčuje jedinečný vzhled. V naší nabídce tyto andílky najdete v několika provedeních a velikostech.
andílek
Pokud hledáte něco barevnějšího, třeba se tím pravým andílkem pro vás stane právě tento, s mentolovými šaty, které na sobě mají růžové květy. Zajímavě má tento andílek řešená i křídla, které tvoří tvarovaný drátek.
anděl s dítětem
Symbolem mateřské lásky je tento netradičně pojatý anděl, u jehož nohou stojí malé dítko. V nabídce jej máme i v jiných barevných variacích a velikostech.

BETON

Primárně jsou andělé vyrobení z betonu určení na venkovní instalaci. Jde totiž o velmi odolný materiál, který dobře snáší vlivy počasí. Krásně vyniknou například u vchodových dveří, kde je můžete kombinovat například s lucernou, nebo květináčem osazeným chvojím. Nic však nebrání tomu, začlenit betonové andílky i do předvánoční výzdoby interiéru vašeho domova.

soška andílka
Malý odpočívající andílek jako by byl vytesán z kamene, který už nějakou dobu odolává vlivům počasí. Beton krásně imituje práci kameníka s veškerými detaily.
andílek
Romantické duše jistě potěší tento barokní andílek, v podobě malého dítěte, který spí ve svých složených křídlech. Velikost této sošky je na délku 28 centimetrů a na výšku centimetrů 15.
socha anděla
Tato soška anděla v podobě mladé ženy je vysoká 36 centimetrů. Andílka můžete bez obav použít k venkovní adventní dekoraci.

DŘEVO

Nakonec ještě pár andělů dřevěných. Tento tradiční materiál v naší nabídce zastupuje zejména ty závěsné. Jsou vhodní nejen na vánoční strom, ale třeba i na dekoraci dveří, kytici chvojí na stole, či jako malý, ale milý dárek, pro někoho blízkého.

dřevěný andílek
Veselý dřevěný andílek v přírodních barvách, krásně vynikne jako ozdoba chvojí ve váze, využít jej lze i na vánoční dekorace vchodových dveří a samozřejmě i na vánoční stromeček. Pokud hledáte nějakou milou drobnost, kterou obdarovat někoho blízkého, tento andílek jistě potěší.
anděl strážný
Závěsný anděl strážný bude nejen pěknou ozdobou, ale může být i milou pozorností například pro kamarádku, či kolegyni v práci.
andělé ze dřeva
Do vánočního aranžmá nebo třeba na adventní věnec nebo jen tak na štědrovečerní stůl. Dřevění andílci v několika velikostech a barvách mají mnoho využití. V jednom balení jich najdete hned 26.

Andělská výzdoba k Vánocům zkrátka patří. Pokud i vy tíhnete k těmto něžným postavám, představujícím ochránce, či strážce, jistě vás nějaký andílek zaujal. Na konec přidáváme ještě jeden tip. Pokud chcete, aby váš nový anděl co nejlépe vypadal, doporučujeme jej umístit poblíž zapálené svíčky, či svícnu. Krásně vynikne zejména a večer bude doslova zářit.

anděl

NOVAline banner
Tagy: