Andělské zvonění, které vytvoří kouzelnou vánoční atmosféru

NOVAline banner

Andělské zvonění

 

Vánoce jsou jedním z nejkouzelnějších svátků a obdobím v roce, kdy se celý svět alespoň na chvíli zastaví. Když se k nim navíc přidá i hustý sníh nebo jen lehce poletující vločky, rázem je z toho nezapomenutelná kouzelná atmosféra. Pokud se ale ven zrovna z jakéhokoliv důvodu nemůžete dostat, rozhodně stojí za to vykouzlit si vánoční atmosféru alespoň doma. Andělské zvonění vám v tom určitě pomůže.

 

Andělské zvonění je tradiční česká dekorace, která se stará o nadšené úsměvy na tváři dětí i dospělých už pěknou řádku let. Aby také ne! Ve dne na poličce je krásnou ozdobou a večer po zapálení svíčky? To se dozvíte v následujícím článku.

 

 

Vánoce

 

Odkud se vzal název andělské zvonění, není úplně jasné. Říká se však, že na Štědrý večer po celém světě vyzvánějí na zvony v kostelech právě andělé a ohlašují příchod Ježíše Krista. I tuto krásnou dekoraci mají v domácnostech po celém světě a není divu. Jak jsme již psali, ve dne může být krásnou ozdobou a večer, po zapálení svíčky, navozuje naprosto kouzelnou atmosféru.

 

Andělská zvonění, která najdete v tomto článku, jsou všechna určena na jednu čajovou svíčku. Jakmile svíčku zapálíte, kolotoč a s andílky, soby či stromečky se lehce roztočí a díky zářivé stříbrné barvě hází jemné odlesky na zeď. Taková dekorace lehce zaměstná děti při čekání na Ježíška nebo bude krásnou kulisou při rozdávání dárků.

 

Andělské zvonění

 

 

Varianty andělského zvonění

 

Nejčastějším motivem andělského zvonění jsou určitě andělé. Na první pohled by se mohlo zdát, že andílci patří hlavně k Vánocům, ale rozhodně tomu tak není. Andělé jsou zkrátka symbolem nevinnosti a ochranitelství, které je důležité po celý rok. Andělské zvonění tak po Vánocích určitě nemusíte schovávat.

 

Vedle andílků u nás najdete i zvonění se soby, stromečky nebo sněhovými vločkami. Na své si přijdou zkrátka všichni.

 

Tradiční andělské zvonění

Zvonění s hvězdami bude házet krásné odlesky na zeď

 

 

Andělské zvonění / kolotoč

Andělíčci zkrátka patří k Vánocům a Štědrému dni

 

 

Vánoční andělské zvonění

Sobi jsou vánočním symbolem zejména v anglicky mluvících zemích, ale vypadají krásně i v našich končinách

 

 

Andělské zvonění

Sněhové vločky dovedené do detailu budou krásné i ve dne

 

 

Andělské zvonění stromeček

Kombinace hvězdiček a stromečků rozzáří celou místnost

 

Vytvořte si v této nelehké době doma Vánoce, na které dlouho nezapomenute. Prožijte je v klidu a pohodě se svými nejbližšími a za pár let, až vytáhnete z krabice andělské zvonění, si na ně s úsměvem vzpomenete.

 

Vánoce

NOVAline banner
Tagy: