Buddha jako symbol štěstí

NOVAline banner

Sošky Buddhy pro štěstí

 

Buddha je dokonale osvícená bytost, která dosáhla nejvyššího stupně poznání a pochopení všeho kolem nás. Buddha svým poznáním našel příčinu i dokonalé řešení všeho utrpení, a tak došel ke schopnosti naprosto univerzálního vcítění se do všech bytostí.

 

Symbol Buddhy je jedním z nejznámějších symbolů buddhismu, vyobrazovaný v mnoha různých podobách, například jako soška Buddhy. Tak jako tak je ale Buddha znám zejména jako symbol, který dodává pozitivní energii, přináší štěstí a klid a harmonizuje duši, tělo i mysl.

 

Sošky Buddhy jsou nádherným oživením interiéru či zahrady, které navíc přínaší mnohé benefity, jak bylo řečeno výše. Nechte se tedy v článku inspirovat různými soškami, které znázorňují tento symbol štěstí a klidu.

 

 

 

 

Soška Buddhy je vhodná do bytu i do zahrady. Pozor však na to, kam ji umisťujete! Soška Buddhy by nikdy neměla stát přímo na holé zemi, je tedy lepší Buddhovi pořídit minimálně 5 cm vysoký podstavec. Soška Buddhy se většinou umisťuje do rohu místnosti nebo na “oltář”, tedy nejlépe na komodu či jiný vyvýšený stolek. Takto umístěná soška Buddhy vám přinese spoustu pozitivní energie, vnitřního klidu a pomůže vám najít cíl a smysl života.

 

Soška Buddhy rozhodně nepatří do ložnic, koupelen nebo do jídelny, takové umístění by pro tento symbol štěstí bylo nevhodné a došlo by ke špatnému proudění energie!

 

Většina Feng shui učenců doporučuje umístit sošku Buddhy naproti hlavním dveřím, ideálně na stolek asi třicet centimetrů vysoký. V takovém případě je Buddha schopen zahnat veškeré negativní energie, které dveřmi budou do domova pronikat. Buddha se smí též umístit do obývacího pokoje, nejlépe opět naproti předním hlavním dveřím.

 

Studentům může soška Buddhy pomoct s jejich studijními cíli a dodá jim energii a elán do učení – stačí sošku umístit na pracovní stůl. Obchodníci a podnikatelé by zase měli umisťovat Buddhu například na recepční stůl – s trochou štěstí jim soška Buddhy přinese do firmy prosperitu a slávu.

 

Krásným místem, kam sošku Buddhy umístit je také zahrada. Dodává místu harmonii a pro vás tak bude vaše zahrada zase o něco pěknějším a klidnějším místem.

 

Ať už umístíte Buddhu kamkoliv, je třeba se k němu chovat s repektem a úctou, kterou si právem zasluhuje. Odmění se vám blahodárnou energií, kterou místu i vám dodá a přinese do vašeho domova harmonii.

 

 

Sedící sošky Buddhy

 

V naší nabídce najdete dva typy sošek Buddhy – sedící Buddha či busta Buddhy. Meditující, tedy sedící Buddha je ideální pro lidi, kteří hledají harmonii a klid nebo se chtějí zlepšit ve svých meditačních schopnostech. Patří zejména do rohů místností či na zahradu.

 

 

Tato soška Buddhy je vyrobená z betonu. Je tak ideální jak do interiéru, tak do exteriéru – na zahradu, terasu či balkón. Krásný umsívající se Buddha rozzáří okolí a dodá vám dostatek energie na celý den.

 

Betonová soška Buddhy

Betonová soška Buddhy sedícího a meditujícího

 

Soška Buddhy sedícího s rukama složenýma v klíně v krémové barvě je jako stvořená do odpočinkové místnosti například jako společník při ranní józe. Díky “obouchanému” designu je to navíc velice originální kousek.

 

 

 

Další krásnou soškou Buddhy z naší nabídky je tato soška s narezlou patinou vyrobená z MgO keramiky. Díky svému přírodnímu vzhledu je ideální jako strážce zahrady, můžete ji ale samozřejmě umístit i do interiéru, například do vstupní haly.

 

 

Betonová soška Buddhy je další alternativou sedících Buddhů. Dodá vám sílu při meditaci a klid a vyrovnanost při každodenních činostech. Sošku Buddhy opět můžete umístit jak ven, tak dovnitř.

 

 

Tuto krásnou zahradní dekoraci sošku Buddhy můžete umístit například ke vstupu na zahradu nebo do jakékoliv relaxační zóny na vaší zahradě. Po ukončení sezóny ale nezapoměňte sošku zazimovat, můžete ji umístit například do obývacího pokoje. Díky svému přírodnímu vzhledu bude soška Buddhy úžasným doplňkem vašeho domu.

 

 

Sošky Buddhy – hlava (busta)

 

Soška Buddhy v podobě busty je vhodnější do interiéru, jako nositel štěstí a pozitivní energie například při učení či podnikání, ale můžete jí samozřejmě ozdobit i vaši zahradu.

 

Z této krásné betonové sošky Buddhy sálá klid a harmonie na první pohled. Při správném umístění zabrání proudění negativních energií a dodá vám sílu na celý den.

 

 

Další variantou sošky Buddhy z naší nabídky je soška keramická. Tato originální busta Buddhy je vyrobena z keramiky. Keramika s bílou až narůžovělou glazurou a oprýskaným vzhledem se skvěle doplňuje s tajemným kouzlem, které soška vyzařuje.

 

 

 

Soška Buddhy v podobě busty s přírodní patinou nádherně ozdobí vaši zahradu, terasu nebo i byt. Chovejte se k sošce s respektem a úctou a jistě brzy pocítíte pozitivní účinky.

 

 

Zdroj informací: https://www.cinske-zbozi.cz/skatule-zajimavosti/nabozenstvi/290-buddha-symbol-stesti

 

NOVAline banner
Tagy: