Louskáček na ořechy jako užitečný pomocník v domácnosti

NOVAline banner

Louskáček ořechů – užitečný pomocník

 

Podzim se blíží a s ním i sezóna ořechů. Ať už milujete lískové nebo vlašské, vždy potěší, když je nemusíme kupovat z obchodu. Pokud máte ořešák na zahradě nebo máte dobré známé, pak máte jistě zásobu kvalitních “domácích” ořechů. To s sebou ale nese jednu ne vždy příjemnou povinnost – louskání.

 

Louskání je sice daní za skvělou chuť kvalitních oříšků, když máte ale správné náčiní, může se z toho vyklubat i uklidňující činnost. Je tedy dobré vybrat správný louskáček na ořechy, který vám skvěle sedne do ruky.

 

 

Louskáček na ořechy

 

Na internetu a v obchodek najdete velký výběr louskáčků – klasické stříbrné do ruky nebo netradiční šroubovací. Ne vždy ale tyto výrobky disponují kvalitou. Při louskání navíc potřebujeme opravdu pevný materiál, protože mnohdy je třeba na otevření ořechu velkou sílu. Vsaďte tedy na osvědčené výrobce a mějte v kuchyni spolehlivého společníka.

 

Louskáčky na ořechy

 

 

Klasický louskáček na ořechy

 

S klasickým louskáčkem se setkal pravděpodobně už každý z nás. Máte ho ale ve své kuchyňské výbavě? Tyto louskáčky fungují převážně na principu stlačení v jedné ruce. Je tedy důležité vybrat kvalitní výrobek, který se při první příležitosti nerozlomí. Např. louskáček na ořechy IKEA

Louskáček ořechy

Klasický louskáček na vlašáky s gumovými plochami pro pohodlné držení (zdroj: Ikea)

 

Louskáček na ořechy TESCOMA se třemi různými velikostmi otvorů je skvělý na otvírání různých ořechů.

Louskáček na vlašské ořechy

Louskáček na vlašské a jiné ořechy v tradičním designu (Zdroj: Tescoma)

 

Louskáček ořechů

Kónický louskáček ořechů všech velikostí (Zdroj: Tescoma)

 

Stylový louskáček na ořechy

 

Kromě klasických louskáčků se můžete pustit i do odvážnějšího nákupu a udělat si z této praktické věcičky i doplněk do interiéru.

 

No řekněte, nebude tato veverka skvělým dárkem pro vaši kamarádku cukrářku?

Louskáček

Veselý louskáček v podobě veverky bude jistě i hezkou dekorací (Zdroj: Potten Pannen)

 

Moderní, ale zároveň praktický louskáček, který nefunguje na principu stlačení, ale šroubování, se jistě bude v kuchyni hodit.

 

Louskáček ořechů

Moderní louskáček ořechů (Zdroj: Mall)

 

Tento úžansý retro louskáček bude opravdovou ozdobou vašeho domu nebo chalupy. Navozuje nostalgickou atmosféru minulého století a navíc je plně funkční pomůckou do kuchyně. Funguje na principu stlačení, takže se méně nadřete.

 

Louskáček

Krásný retro litinový louskáček na ořechy

 

 

Louskáček

Retro louskáček poslouží dobře také jako stylová dekorace

 

Také už se těšíte na vůni oříšků po celém domě? A co s takovými ořechy potom dělat? Jsou ideální samozřejmě na pečení, obzvlášť vánočního cukroví, nebo jako zdravý pamlsek k televizi.

 

Louskáček na ořechy

NOVAline banner
Tagy: