Retro dekorace z litiny a kovu

NOVAline banner

Specifická atmosféra bleších trhů již spousty let láká všechny koupěchtivé návštěvníky, kteří chtějí ukořistit jedinečný kousek. Pokud máte rádi staré věci s duchem a historií, jsou tato místa jako stvořená pro dlouhé bezduché přešlapávání z místa na místo a okoukávání všeho možného.

 

Dá se tam najít opravdu všechno. Knihy, dekorace, oblečení, kuchyňské potřeby, nářadí, nábytek a spoustu dalších věcí, které na nás působí tak tajemně, nostalgicky.

 

 Fotografie zdroj hobby.idnes.cz >>> http://hobby.idnes.cz/z-blesaku-odejdete-spinavi-ale-stastni-vyzkousejte-to-p10-/hobby-domov.aspx?c=A110422_014325_hobby-domov_mce

 

Těchto míst však už dnes najdeme po málu. Krásné retro doplňky však nemusíte chodit hledat po trzích a všemožných koutech Vašeho města.

 

Raději navštivte naši kategorii RETRO STYL A DEKORACE, ve které naleznete mnoho staro-nových kousků. Jistě najdete co hledáte a navíc ušetříte spoustu času a námahy. Uvařte si šálek dobrého čaje či kávy a přeneste se myšlenkami na Vaši chalupu. Výběr dekorací bude o mnoho snažší a zároveň si užijete chvilku klidu a pohody i v běžný pracovní den.

 

dekoracie

 

Velká spousta těchto dekorací je vyrobena z litiny či kovu.
Litina je materiál, který snese i velmi drsné zacházení. Rozumí si také s jakýmkoli počasím, nevadí jí ostré slunce, dešťové kapky ani sníh a mráz. Proto užijeme litinové výrobky jak doma, tak venku. Například před dveřmi nám poslouží litinová rohožka, poté zazvoní litinový domovní zvonek a nakonec odložíme kabáty a bundy na věšák.

 

Litina nás jen tak neomrzí a bude nám věrnou společnicí mnoho let.

 

rohožka litinová

 

Litinová rohožka má praktický půlkulatý tvar o rozměru 70 x 41 cm. Rohožka může mít jakýkoli dekor. Ta na obrázku je ozdobená motivy ptáčků.

 

Litinová rohožka díky použitému materiálu hodně vydrží a bude vám dlouho sloužit k vaší plné spokojenosti. Hravě si poradí s blátem a jinými nečistotami, takže budete mít domov čistý jako klícku.

 

věšáková stěna

 

Věšák na oblečení, který vidíte na obrázku, vás jistě zaujme svým neobvyklým tvarem a nádherným provedením. Je vyroben z kovu černé barvy. Rozměry věšáku jsou: 180 x 26 x 45 cm. Díky použitému materiálu je velmi stabilní a nemusíte se bát jeho převrhnutí. Na věšáku najdete dvě odkládací poličky a také praktické háčky na zavěšení.

 

Pokud hledáte něco menšího a stačí Vám pár háčků na stěno bude tou pravou volbou kovaný věšák s šesti háčky. Věšák kovaný o délce 63 cm vám přinese do vašeho domova pěknou ukázku poctivé a fortelné kovářské práce. Je vyrobený ze 40 mm pásoviny železa. Jeho konce jsou zdobně rozkované do šíře 55 mm. Na tomto bytelném věšáku máte k dispozici šest háčků o výšce 10 cm. Potěšte se prací šikovných českých kovářů.

 

 

Kovové dekorace působí oproti litině jemněji, decentněji. Konstrukce vyrobené z kovu jsou také však také velmi bytelné a stabilní.

 

Jedná se především o různé stojany na víno či kovové ptačí klece nebo v současné době velmi oblíbené figuríny krejčovské panny v retro stylu.

 

V naší široké kolekci Stojany na víno, si jistě vyberete ten pravý pro Váš interiér.  Na výběr je mnoho tvarů a rozměrů. Vybírat můžete také podle požadovaného množství lahví, které chcete do stojanu umístit -5, 6, 12, 15 či dokonce 17 oblíbených lahví Vašeho oblíbeného vína.

 

vinotéka

 

Krejčovská panna bude krásnou dekorací vstupní chodby, obývacího pokoje či ložnice. Litinová figurína v životní velikosti není součástí pouze šicích dílen, výloh či pracoven švadlenek.

 

figurina krejčovská panna

 

V současné době je tato dekorace velkým trendem. Ženy ji mohou využít pro odkládání svršků nebo také jako netradiční šperkovnici.

 

Figuríny najdete v kategorii RETRO STYL A DEKORACE ať už v životní velikosti či zmenšené jako praktické šperkovnice.

 

krejčovská panna

krejčovská panna

 

 

 

 

 

 

 

 

Co říkáte na romantické kovové klece? Líbí se Vám ptačí klece bez ptáků?

 

Nám se líbí moc. Netradičně oživí interiér i exteriér.

 

kovová klec

 

Do klícky navíc můžete vkládat dekorace dle ročního období. Díky tomu můžete mít každou chvíli doma zcela jinou výzdobu – použijte například květiny (živé i umělé).

 

Klec poslouží také jako neotřelý svícen.

 

 (fotografie zdroj: http://elytsbiz.wordpress.com/2013/02/28/cage-decor/)

NOVAline banner
Tagy: