Staré zahradní venkovní umyvadlo se širokým odtokem

V posledním roce jsme trávili více času doma, na svých zahradách a proto vzrostla poptávka po starých typech zahradních umyvadel. Pro opláchnutí ovoce a zeleniny z vlastní zahrady, napojení zahradní hadice,. nebo pouhé opláchnutí zaprášených rukou ze zahrady.

Mezi typy zahradních umyvadel naleznete od malých litinových se samostatnou výlevkou a štítem, přes umyvadla vyrobená ze slitin hliníku, až po velká litinová umyvadla o váze přes 25kg.



Umyvadlová výpusť

Napojení výpustě zahradního umyvadla zamotalo hlavu mnoha kutilům doma i na chalupě.

Často směřují tyto dotazy na naši infolinku e-shopu NOVAline.cz.

Proto jsme vzali nejprodávanější typ umyvadla letošní sezóny do nejbližšího “kovomatu” a hledali jsme řešeni napojení zahradního umyvadla na odpad.

Hned na první dobrou jsme nalezli řešení za 109.- Kč.



Zahradní umyvadlo s hlubokou výlevkou

Od roku 2008 jsme se setkali s nejrůznějšími typy zahradních umyvadel. Málo z nich nás ale překvapilo svojí všestrannou dokonalostí.

Nízká váha, která umožní zavěšení zahradního umyvadla i na zateplenou fasádu.

Snadná montáž, kterou zvládne kutil do 30 minut bez speciálního nářadí.

Široký odtok, který umožní napojení odpadního otvoru na domovní odpad.

A navíc zkratku sifonu, která zakryje nevzhlednou odpadní trubku hliníkovým ozdobným krytem, který je součástí zahradního umyvadla.



Potřebujete vytvořit svépomocí sifon k zahradnímu umyvadlu ?

Kategorie: Zahradní umyvadla,

Sifon, zápachová uzávěrka i pachová uzávěrka. Mnoho významů, ale i laik přesně ví, o co se jedná.

 

Sifon vytváří sloupec vody, který zabraňuje pachům z kanalizace vnikat ven do ovzduší přes napojení rýny domu na kanalizaci,  dřezu v kuchyni, podlahovému kanálku v garáži či v koupelně, ale i vstupování pachů z odpadu do pračky.

 

My se ale zaměříme na pachy ze zahradního umyvadla, pokud chceme dodatečně zahradní umyvadlo namontovat a v minulosti jsme je neplánovali.  Pokud již při stavbě domu a oplocení zahrady přemýšlel projektant nad situací vodovodu na zahradě, máte situaci vyřešenou.

 

Z 90% se ale pro montáž zahradního umyvadla majitel rozhodne



Jak napojit zahradní umyvadlo na odpad ?

Zahradní umavadla nejsou běžně přizpůsobena pro napojení na odpadní potrubí.   Většina z výlevek má odtok ve spodní části a napojení by bylo spučasně pod odlitkem umyvadla vidět.

 

Počítá se s tím, že odtékající voda po opláchnotí ovoce, nebo rukou při odchodu ze zahrady, nevadí  a při upevnění např. na plot z tvarovek, odtékající voda plot nepoškodí.

 



Jak připevnit zahradní umyvadlo

Rozhodli jste se svoji zahradu doplnit o krásné zahradní umyvadlo? Možná právě teď přemýšlíte, jak je ale správně připevnit a zprovoznit.

 

Jelikož se blíží letní sezóna a spousta z nás začne přemýšlet, kde na zahradě omýt zeleninu nebo zbavit ruce špíny, připravili jsme praktický návod, jak si se zahradním umyvadlem poradit.

 

Na našich stránkách naleznete rady, jaký správný typ zahradního kohoutku vybrat, jak namontovat umyvadlo na zeď, nebo jak svépomocí vyrobit sifon tam, kde se na něj nemyslelo při stavbě plotu nebo pod zateplením domu, pod fasádou.