Vánoční dekorace do bytu pro ještě krásnější svátky

NOVAline banner

Vánoční dekorace

 

Vánoční dekorace do bytu nám pomáhají nasávat vánoční atmosféru ještě dlouho před tím, než 24. prosince večer usedneme ke slavnostnímu stolu. Výzdoba je důležitou součástí těchto nejkrásnějších svátků v roce, a proto nabízí mnoho příležitostí, jak si s ní vyhrát.

 

Vánoční výzdobu můžete přivést k dokonalosti jak venku, tak vevnitř. Venku dělají největší parádu samozřejmě světýlka všeho druhu společně s dalšími světelnými dekoracemi. Přes zimu venku jen tak nějaké dekorace nevydrží – kovové a dřevěné raději schovávejte na zimu dovnitř. Na mrazivé měsíce zvolte raději přírodní výzdobu jako věnce či různá aranžmá v květináčích nebo betonové sošky, které jsou mrazuvzdorné.

 

V bytě či uvnitř domu pak s vánoční výzdobou můžete upustit uzdu fantazii. A jaké dekorace zvolit? Na to se můžete podívat v následujícím článku.

 

 

Vánoční dekorace do bytu

 

Vánoční svícny

 

Jak už jsme zmiňovali v úvodu – k Vánocům neodmyslitelně patří světla. Vedle světelných řetězů jsou to určitě světla svíček. Svíčky zapalujeme v adventní době hlavně o nedělích na adventních věncích, pro dobrou náladu a nasátí vánoční atmosféry je ale skvělé zapálit si doma svíčku i jen tak večer. Abyste umocnili kouzlo Vánoc, určitě je dobrý nápad pořídit si stylový vánoční svícen, třeba v podobě stromku nebo domečku. Pokud máte strach z ohně, můžete zvolit bezpečnější variantu, jako jsou například LED svícny.

 

Kovový svícen

Kovový svícen ve tvaru stromečku bude ideální na okenní parapet

 

 

Vánoční svícen

Díky LED svícnu se nemusíte bát nechtěného požáru

 

 

Vánoční svícny na stůl

Moderní svícen v kombinaci černého kovu a dřeva bude ozdobou bytu. Můžete ho zkusit i pověsit na stěnu

 

 

Vánoční dekorace do bytu

Svítící domeček bude úžasně vypadat třeba na okně

Vánoční věnce

 

Asi nejoblíbenější vánoční dekorace do bytu je adventní věnec. Ten už ale jistě máte dávno hotový a minimálně jednu svíčku na něm již zapálenou. Krásnou vánoční ozdobou jsou ale další vánoční věnce, se svíčkami nebo bez, které můžete umístit jen tak na stůl nebo například zavěsit na dveře nebo do oken.

 

Vánoční věnec

Proutěný věnec můžete použít jako základ adventního věnce nebo ho pověsit na dveře

 

 

Vánoční věnec na dveře

Krásný věnec bude ozdobou stolu i dveří

 

 

Ostatní vánoční dekorace do bytu

 

Kromě světélek a věnců si můžete vytvořit celou škálu dalších různých vánočních dekorací. Na konferenční nebo televizní stolek se skvěle hodí dekorace na postavení, takže například sošky všech druhů a velikostí nebo těžítka. Na okenní parapet zase můžete vytvořit vánoční aranžmá vytvořené z dekorativních sáněk.

 

Naprosto úžasnou nejen vánoční dekorací je ovšem krbová římsa. Pokud krb doma nemáte a nemůžete se za chladných večerů hřát u plápolajících plamínků, pak si v bytě můžete dopřát alespoň krb elektrický a k němu dřevěnou římsu. Na tu si můžete pověsit nebo postavit fotorámečky, dekorace, zkrátka všechno vašemu srdci nejmilejší. A o Vánocích dodá bytu opravdu nenahraditelnou vánoční atmosféru. Navíc vypadá naprosto skvěle na fotografiích!

 

Vánoční dekorace na stůl

Moderní jednoduchá, ale stylová dekorace vánočního stromku vás pořádně naladí na Vánoce

 

 

Vánoční dekorace do bytu

S dekorací saní si můžete pořádně vyhrát – třeba dozdobit chvojím, mechem nebo svíčkou

 

 

Vánoční anděl

Andělé neodmyslitelně patří k Vánocům, obzvlšť ve formě sošek

 

Andělské zvonění

Andělské zvonění je ikonickou vánoční dekorací. Na více z nich se můžete podívat v samostatném článku na blogu

 

 

Falešná krbová římsa

Z krbových říms vánoční atmosféra dýchá úplně neuvěřitelně! Určitě stojí za to pořídit

 

Vánoční dekorace do bytu

Malé svítící vánoční městečko ukryté ve skle vás zanese do vašich nejhezčích vánočních snů

 

 

Vánoční dekorace do bytu vás můžou nejen správně naladit na advent a vánoční svátky, ale také vám dělat radost pokaždé, když se na ně podíváte. Uvidíte, že nebudou mít úspěch pouze u členů vaší domácnosti, ale i u každé vaší sváteční návštěvy.

 

Vánoční dekorace do bytu

NOVAline banner
Tagy: