Lucerna – okouzlující osvětlení, které prozáří nejen dlouhé zimní večery

Kategorie: Lucerna, Osvětlení, Vánoce,

Zima okouzluje svou křehkou krásou jinovatky, sněhových vloček a abstraktních obrazů, které maluje na okna. Na procházky v křupajícím sněhu, bruslení na rybníce, či sjíždění kopce na saních, máme bohužel kratší čas, protože k zimě zkrátka patří dřívější západ slunce. Je to však příležitost, abychom trávili více času se svými nejbližšími a užívali si nejen vzájemnou společnost, ale i teplo domova plnými doušky.

Příjemnou atmosféru snadno navodíme díky světlu svíček. Pohled na mihotavé tance plamínků zahřeje na duši a zahrne hřejivou atmosférou celou místnost, kde svíčku zapálíme. Pro větší bezpečnost je dobré svíčku dát do svícnu, či lucerny, kde nebude hrozit její náhodné převrhnutí a s tím spojená další nebezpečí. V případě, že se rozhodnete lucernu umístit ven, bude plamen svíčky v bezpečí samozřejmě i před větrem.



Aromalampa – nejen provoněný domov, ale i pomoc při splínu, či nemoci

Podzim je tu a s ním i sychravé počasí a zkracování dnů. Delší čas trávíme ve svých domovech, a tak samozřejmě chceme, aby byl co nejútulnější. Pochmurnější počasí a nízké teploty, však řadě z nás náladu zrovna nezlepší. Aromaterapie, prostřednictvím aromalampy, tak může být skvělým způsobem, jak toho dosáhnout.

Aromaterapie pracuje s blahodárnými účinky éterických olejů z vybraných rostlin a to prostřednictvím jejich odpařování, pomocí ohně kalíšku v aromalampě, či během masáží, oleji k tomu určenými. Tyto éterické oleje dokáží porazit nejen špatnou náladu, ale i navodit relaxační atmosféru a dokonce nám pomohou v boji s nejrůznějšími nemocemi.

Správně zvolená aromalampa, tak může být nejen pomocníkem v dosažení lepší nálady a zdraví, ale i stylovým bytovým doplňkem, který vynikne nejen ve vašem obývacím pokoji.



Solná lampa – krásná dekorace i šikovný pomocník

Solná lampa

 

Schopnost relaxovat a nevnímat svět je obzvlášť v dnešní uspěchané době opravdové umění. Každý má jistě své osvědčené metody, které pomáhají – někdo utíká do světa knížek, někdo tráví co nejvíce času v přírodě, někteří zahánějí stres sportem. Pokud jste ale stále ještě nenašli, jak si ve volných chvílích opravdu odpočnout, máme pro vás v dnešním článku důležitý tip – pomoci vám může solná lampa!

 

Že to zní jako holý nesmysl? Opak je pravdou. Solná lampa je sice známější jen jako hezká světelná dekorace do bytu. Má ale zároveň spoustu benefitů, které mohou pozitivně ovlivnit naše fyzické i psychické zdraví. V dnešním článku se na některé z nich společně podíváme.



Stolní lampy – dekorace nejen do ložnice

V tlumeném světle stolních lamp

 

Správné osvětlení je součástí každého interiéru. Musíme pečlivě vybírat nejen stínidla, ale také žárovky, tak, abychom se doma či v kanceláři cítili příjemně a naše oči netrpěly. Důležitými jsou ovšem nejen stropní světla, ale také doplňková světla jako jsou například stolní lampy.

 

V dnešní době můžeme vybírat z nepřeberného množství prakticky čehokoliv. Stolní lampy můžou být keramické, dřevěné, kovové, kombinované – zkrátka si každý jistě najde to, co je pro něj ideální. V dnešním příspěvku si představíme lampy keramické, s klasickým textilním stínidlem.

 



Petrolejové lampy jako stylové doplňky

Petrolejové lampy

V dobách před zavedením plynového či elektrického osvětlení byly petrolejové lampy užitečnými pomocníky v mnoha domácnostech. Takové doby už jsou sice dávno pryč, ale proč si třeba na chalupě nedopřát takovou romantiku i nyní?

V místech na samotách, kde není zavedená elektřina, je petrolejová lampa skvělým společníkem – oproti svíčce vydává mnohem intenzivnější světlo a proto tak dobře uvidíte i na čtení nebo deskové hry. Máte tedy chalupu na samotě u lesa nebo jezdíte na letní tábor daleko od civilizace? Petrolejové lampy jsou pro vás ideální volbou!



Stojací lampy

Kategorie: Osvětlení,

Stojací lampy do pokoje

 

Osvětlení v bytě je jednou z nejzákladnějších aspektů bydlení. Pokud zvolíme osvětlení špatné, budou nás bolet oči, domov nebude mít tu správnou atmosféru a ani nálada nebude dobrá. Proto je nutné se při rozhodování o koupi bytového osvětlení zaměřit na kvalitní kousky. Vedle stropního osvětlení je důležité i osvětlení “vedlejší”, jako stolní nebo stojací lampy.

 

Stojací lampy nejsou jen praktickým a vhodným osvětlením bytu, ale dokáží být i nádhernou dekorací. V naší nabídce najdete spoustu stojacích lamp, převážně světlých barev, které budou jistě originálním a stylovým doplňkem vašeho domova. Nechte se v následujícím článku některými typy stojacích lamp inspirovat.