Těsto na perníčky

NOVAline banner

Máme tu skvělý recept na Těsto na perníčky! Připravit ho je opravdu snadné. Stačí smíchat 400 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, lžičku jedlé sody a 2 lžičky perníkového koření. Potom přidáme 2 větší

vejce, 2 lžíce medu a 125 g másla. Pokud chcete, můžete do těsta přidat i 50 g kakaa. Kakao může těsto vysušovat a proto v případě potřeby můžete přidat více másla. Vypracujte hladké těsto a vyválejte ho na tloušťku 3 mm. Poté vykrojujte různé tvary a pečte je na 180 °C.

vánoční perníček
vánoční perníček chaloupka na stuze
Vánoční pečení
Vánoční perníček anděl
Vánoční perníček – anděl vánoční dekorace

Doba pečení závisí na velikosti vykrajovaného tvaru. Menší perníčky s tenkými okraji budou hotové za 5 minut, zatímco větší a složitější tvary mohou trvat až 15 minut. Pokud se chystáte zdobit perníčky bílkovou polevou, nechte je nejlépe týden odležet. Povrch perníčků se totiž ještě mění a při příliš rychlém zdobení by poleva mohla opadnout.

vánoční perníčky

Náš produkt je určen zejména domácím pekařům. Chápeme, že pečení perníčků nemusí být jednoduché. Proto jsme se zaměřili na problémy, se kterými se často setkáváte. S naším “Těstem na perníčky” nemusíte mít strach z nedostatku zkušeností, potíží s vyvalováním těsta, neznalosti správné doby pečení nebo nedostatku trpělivosti při zdobení.

perníková chaloupka
perníková chaloupka – vánoční perníčky

Navíc nabízíme konkurenceschopné ceny, abyste mohli vychutnat skvělé perníčky bez zbytečných nákladů. Nechte se inspirovat dalšími recepty na vánoční perníčky zde.

vánoční domečky
Vánoční svítící domečky

NOVAline banner
Tagy: