Pravý kotlíkový guláš

NOVAline banner

Pravý kotlíkový guláš

 

Léto je v plném proudu a stále není pozdě vyrazit alespoň na víkend někam ven, třeba do kempu. Ke kempování neodmyslitelně patří klasika české kuchyně a to pravý kotlíkový guláš.

 

Snad žádné jiné jídlo ve vás nevyvolá tak krásné vzpomínky na letní chvíle strávené u táboráku, třeba navíc ve společnosti dobrých přátel za zvuků kytary. Už se taky vaření pravého kotlíkového guláše v přírodě nemůžete dočkat?

 

Tak se pojďme podívat, co všechno k jeho uvaření potřebujeme.

 

 

 

 

Co tedy k přípravě takového pravého kotlíkového guláše potřebujeme? Rozhodně náčiní na vaření! Pokud děláte správně kotlíkový guláš na ohni, pak se určitě neobejdete bez trojnožky a kotlíku.

 

Kotlíky se vyrábí v různých objemech, záleží tedy na vás, pro kolik lidí pravý kotlíkový guláš vaříte. U guláše ale rozhodně platí pořekadlo “čím více, tím lépe”. Ke kotlíku můžete samozřejmě dokoupit i pokličku, která celý proces vaření urychlý a zabrání vylévání guláše ven. Trojnožka zase zařídí, abyste se o kotlík museli starat co nejméně.

 

Základ vaření kotlíkového guláše – kvalitní smaltovaný kotlík o velkém objemu

 

Stojan neboli trojnožka na kotlík zaručí, že se o kotlík s gulášem téměř nemusíte starat

 

Pravý kotlíkový guláš už je hotov? Pak je čas na servírování! A co je lepší nástroj než taková pořádná smaltovaná naběračka? Je také dobré nestavět rozpálený kotlík z ohně rovnou na stůl. Pro takové případy můžete zvážit pořízení litinové podložky pod hrnec.

 

Krásná smaltovaná naběračka na kotlíkový guláš

 

 

Podložka pod hrnec nebo kotlík

 

Nejlépe chutná pravý kotlíkový guláš přímo z kotlíku, to máme vyzkoušené, pokud byste ale chtěli poobědvat či povečeřet stylově, můžete zkusit servírování třeba v těchto roztomilých miskách s uchy.

 

Kotlíkový guláš samozřejmě nejlépe chutná z kotlíku, můžete si jej ale naservírovat i v této krásné misce

 

No a co k takovému pravému kotlíkovému guláši servírovat? Nejlepší volbou je určitě čerstvý křupavoučký chleba. Aby vám na cestách déle vydržel, neokoral a nezplesnivěl, je určitě skvělou volbou pořídit bavlněný sáček na pečivo, který uchová pečivu jeho čerstvost.

 

Chleba si udrží čerstvost déle, když ho skladujete v kvalitním bavlněném sáčku

 

Taky už se vám sbíhají sliny? Pak si přečtěte RECEPT na pravý kotlíkový guláš, vydejte se do obchodu, rozpalte oheň a vzhůru do vaření!

 

Přejeme spoustu kulinářských úspěchů a dobrou chuť!

 

 

NOVAline banner
Tagy: