Vyrážíme sbírat dary lesa

Houbaření a sběr lesních plodů

 

Pokud trávíte léto doma v Česku, pak se vám naskýtá spoustu možností, jak si prázdniny užít. Pro někoho je nejlepším zážitkem vyrazit na kola nebo na vodu, pro někoho návštěva hradů a zámků a někdo zase miluje chvíle strávené v lese. Preferujete-li poslední možnost, určitě také rádi sbíráte houby a všechny lesní plody, a není divu! Tato činnost nejen uklidňuje, ale hlavně vám umožní odnést si domů spoustu dobrot, z kterých si můžete uvařit a upéct opravdové delikatesy. A jak se na to správně vybavit? To se dozvíte v následujícím článku.

 



Vánoční pečení – připravte se na výrobu cukroví

Vánoční pečení

 

Adventní čas je tu a s ním přišel i sníh. Využijte proto začátek měsíce a brzkou odpolední tmu k přípravám na ty nejkrásnější svátky v roce. A co vás naladí na Vánoce více než rozlínající se vůně perníčků? Pusťte se proto na vánoční pečení a uvidíte, jak se najednou bude Štědrý den zdát blíž a blíž.

 

Každý má jistě své tradiční rodinné recepty, na které za žádnou cenu nedá dopustit. Už máte ale pořízeno i náležité vybavení na pečení? S vykrajovátky a válečky vám sice nepomůžeme, vše ostatní vám ale ukážeme v dnešním článku pro všechny pekařky a pekaře.

 



Velký hrnek pro velkou žízeň

Velké hrnky

 

Ať už v létě nebo v zimě, hrnek oblíbeného čaje, kávy nebo kakaa vždycky přijde vhod. Navíc je ranní káva nebo čaj o páté krásným rituálem, kdy si můžeme dopřát klid a chvíle pouze pro sebe. Máte už ale velký hrnek, z kterého si můžete váš oblíbený nápoj pořádně vychutnat?

 

Velké hrnky nebudou ale pouze ozdobou vaší kuchyně. Hrnky jsou jedním z nejvděčnějších způsobů, jak obdarovat vaše přátele a rodinu, ať už na Vánoce, narozeniny nebo jen tak pro radost. Nechte se proto inspirovat hrníčky z tohoto článku a třeba najdete ten svůj vysněný.

 



Recept na kotlíkový guláš

Recept na výborný kotlíkový guláš

 

Každá rodina má jistě alespoň knihu osvědčených rodinných receptů, která se dědí po generace. A proč ji nevyužít také při kempování? Třeba při vaření tradičního “kempovacího” jídla, kterým je kotlíkový guláš.

 

Je určitě mnoho variant a receptů na tradiční kotlíkový guláš, nám se ale osvědčil ten, který vám představíme v dnešním článku.

 



Pravý kotlíkový guláš

Pravý kotlíkový guláš

 

Léto je v plném proudu a stále není pozdě vyrazit alespoň na víkend někam ven, třeba do kempu. Ke kempování neodmyslitelně patří klasika české kuchyně a to pravý kotlíkový guláš.

 

Snad žádné jiné jídlo ve vás nevyvolá tak krásné vzpomínky na letní chvíle strávené u táboráku, třeba navíc ve společnosti dobrých přátel za zvuků kytary. Už se taky vaření pravého kotlíkového guláše v přírodě nemůžete dočkat?

 

Tak se pojďme podívat, co všechno k jeho uvaření potřebujeme.

 



Potřeby na kempování

Kempování – oblíbený český koníček

 

Je pouze málo lidí, kteří nikdy nezažili noc v kempu, pod stanem nebo dokonce pod širým nebem. Češi jsou národem, který kempování miluje a není divu! Naše krásná krajina k výletům přímo vybízí. Na “čundr” je ale potřeba se pořádně vybavit, protože jak praví slavné skautské heslo: “Buď připraven!” Je dobré vědět, že nás na výletě nemůže nic zaskočit.

 

Vybavení na kempování se liší podle prostředí a terénu, do kterého se chystáme vyjet. Nejdůležitějším aspektem ježdění na výlety je samozřejmě strava. No a co je na kempování lepší než třeba takový pravý kotlíkový guláš?

 

V dnešním článku o kempování si představíme jak výbavu na vaření, tak další vychytávky, které správný výletník jistě využije.