Recept na kotlíkový guláš
Kategorie: Chalupářské dekorace, Doplňky do kuchyně, Kuchyně, Recepty, Smaltované nádobí,
Recept na výborný kotlíkový guláš
Každá rodina má jistě alespoň knihu osvědčených rodinných receptů, která se dědí po generace. A proč ji nevyužít také při kempování? Třeba při vaření tradičního “kempovacího” jídla, kterým je kotlíkový guláš.
Je určitě mnoho variant a receptů na tradiční kotlíkový guláš, nám se ale osvědčil ten, který vám představíme v dnešním článku.
Vaření tradičního guláše z kotlíku předchází rozpálení ohně – jakožto ostřílení táborníci s tím ale jistě nebudete mít problém! Potom stačí oprášit kotlík s poklicí, stojan na něj a můžete začít vařit.
Na správný kotlíkový guláš budete potřebovat:
- vepřové sádlo nebo rostlinný olej
- cibule
- hovězí maso nebo kvalitní klobásu
- brambory
- paprika
- rajčata
- sladká paprika
- majoránka
- česnek
- sůl a pepř
- voda nebo vývar
Na rozpáleném sádle nebo rostlinném oleji v kotlíku osmahneme do zlatova cibulku a česnek nakrájené na drobno. Poté přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a restujeme, dokud se maso nezatáhne a chutě se nespojí.
Poté přidáme do směsi mletou sladkou papriku, případně ostrou, a chvíli vše společně restujeme. Následně přidáme brambory nakrájené na kostičky, podlijeme vodou nebo vývarem a necháme vařit.
Asi po 20 minutách přidáme do kotlíku na malé proužky nakrájené papriky a rajčata, pokud je třeba, směs ještě podlijeme vodou, a necháme kotlíkový guláš dusit do změknutí. Samozřejmě podle chuti osolíme a opepříme.
Na závěr přidáme majoránku na provonění a pokud máteguláš rádi hustší, zahustíme jej hladkou moukou nebo můžete zkusit guláš zahustit nadrobeným chlebem bez kůrky.
Kotlíkový guláš skvěle chutná s čerstvým chlebem nebo rohlíkem.
Užijte si táboření a přejeme dobrou chuť!