Recept na kotlíkový guláš

NOVAline banner

Recept na výborný kotlíkový guláš

 

Každá rodina má jistě alespoň knihu osvědčených rodinných receptů, která se dědí po generace. A proč ji nevyužít také při kempování? Třeba při vaření tradičního “kempovacího” jídla, kterým je kotlíkový guláš.

 

Je určitě mnoho variant a receptů na tradiční kotlíkový guláš, nám se ale osvědčil ten, který vám představíme v dnešním článku.

 

 

kotlík

kotlík

 

Vaření tradičního guláše z kotlíku předchází rozpálení ohně – jakožto ostřílení táborníci s tím ale jistě nebudete mít problém! Potom stačí oprášit kotlík s poklicí, stojan na něj a můžete začít vařit.

 

Na správný kotlíkový guláš budete potřebovat:

  • vepřové sádlo nebo rostlinný olej
  • cibule
  • hovězí maso nebo kvalitní klobásu
  • brambory
  • paprika
  • rajčata
  • sladká paprika
  • majoránka
  • česnek
  • sůl a pepř
  • voda nebo vývar

 

Na rozpáleném sádle nebo rostlinném oleji v kotlíku osmahneme do zlatova cibulku a česnek nakrájené na drobno. Poté přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a restujeme, dokud se maso nezatáhne a chutě se nespojí.

 

Poté přidáme do směsi mletou sladkou papriku, případně ostrou, a chvíli vše společně restujeme. Následně přidáme brambory nakrájené na kostičky, podlijeme vodou nebo vývarem a necháme vařit.

 

Asi po 20 minutách přidáme do kotlíku na malé proužky nakrájené papriky a rajčata, pokud je třeba, směs ještě podlijeme vodou, a necháme kotlíkový guláš dusit do změknutí. Samozřejmě podle chuti osolíme a opepříme.

 

Na závěr přidáme majoránku na provonění a pokud máteguláš rádi hustší, zahustíme jej hladkou moukou nebo můžete zkusit guláš zahustit nadrobeným chlebem bez kůrky.

 

Kotlíkový guláš skvěle chutná s čerstvým chlebem nebo rohlíkem.

 

 

Užijte si táboření a přejeme dobrou chuť!

NOVAline banner
Tagy: