Vánoční dárky pro děti

NOVAline banner

Dárky pro děti

 

Vánoční dárky pro děti se mnohdy můžou stát tím největším a nejzapeklitějším oříškem. Ježíšek už má sice na spoustě míst vánoční dopisy posbírané, pokud ale patříte mezi ty domácnosti, kde se ještě děti nerozhodly, pak vás jistě ještě čeká náročné a zdlouhavé vymýšlení. To se vám ovšem pokusíme dnešním článkem co nejvíce ulehčit.

 

Připravili jsme si pro vás článek s deseti tipy a nápady, co na Vánoce dětem nadělit, a třeba vám poslouží i jako inspirace na dárky pro dospělé, kteři v duši dětmi stále (nebo alespoň občas) zůstávají.

 

 

Vánoční dárky pro děti

 

1) Ponča s potiskem

 

Říkáte si možná, že pláštěnka úplně ideálním dárkem, obzvlášť pod stromeček, není. Vánoční dárky pro děti ale můžou být i praktické! Když totiž zvolíte kvalitní pončo do deště s roztomilým potiskem a doplníte jím malý batůžek nebo dětský nožík, rázem máte na světe sadu pro malé turisty. Vaše děti tak budou mít skvělé vybavení na váš příští výlet do přírody!

 

Pláštěnka pončo

Díky pláštěnce s potiskem vaše dítko zazáří ve školce i na školním výletě

 

 

Dětská pláštěnka

Vybrat si můžete z několika variant potisku s exotickými zvířaty

 

2) Deštníky s potiskem

 

Když už jsme u vybavení do deště, za zmínku určitě stojí i deštníky, které potěší malé i velké (nebo i dospělé) děti. V posledních letech, kdy prší v každé roční době čím dál častěji, se deštník po ruce hodí vždycky. Děti ocení roztomilý a veselý potisk, který rozzáří i ten nejupršenější den. Holky se jistě zamilují do deštníku, který mění barvy, když na něj zaprší a kluci zase dají přednost potisku se zvířaty.

 

Deštník měnící barvu

I vánoční dárky pro děti můžou být praktické. Měnící deštník vykouzlí úsměv a ochrání před deštěm.

 

 

Dětský deštník

Obzvlášť děti milující zvíčata ocení deštník se surikatami

 

3) Dětské nářadí

 

Děti (bohužel převážně jenom ty v útlejším věku) často a rády pomáhají rodičům se všemi různými aktivitami – od vaření po práci na zahradě. Jsou proto smutné, když situace jejich pomoc nedovoluje. Snadným řešením je pořídit ratolestem jejich vlastní pracovní náčiní, díky kterému budou připraveny na nejrůznější úkoly týkající se hlavně zahradničení. Vedle vlastních pracovních rukavic budou nadšené z dětské sady lopatky, rýče a hrábí, které budou moci v pouzdře na pásek nosit stále u sebe.

 

Vánoční dárky pro děti

Malí pomocníčci na zahradě budou z této sady nadšení

 

 

 

Zahradní rukavice

Aby vám děti mohly pomáhat i na záhoncích, pořiďte jim jejich vlastní ochranné rukavice

 

4) Modely aut

 

Obzvlášť kluci ocení na narozeniny i od Ježíška auta všeho druhu – od pojízdných až po modely. S modely aut se sice nedá jezdit bleskovou rychlostí po autodráze, ale snadno se stanou součástí každodenních dětských her a navíc můžou probudit vášeň ke sběratelství.

Kovové modely aut

Krásný model auta může sloužit jako dekorace, ale i hračka

 

 

Modely aut

Model vojenského džípu potěší hlavně kluky

 

5) Dětské stoličky

 

V dětském pokoji se vždycky hodí místo, kde si můžou děti sednout, ať už k psaní, kreslení nebo hraní. Ideální pro to budou krásné a hlavně kvalitní dětské stoličkyvánoční dárky pro děti, které ocení i rodiče. Stolička má nosnost až 150 kg a proto poslouží i pro jiné účely a na jiných místech. Motivů je v nabídce velká spousta, takže určitě najdete zvířátko nebo předmět, který je vašim ratolestem nejbližší.

Vánoční dárky pro děti

Dětská stolička se slonem bude stylovou součástí pokojíčku

 

Dětská stolička

Stolička s raketou se stane součástí mnoha dětských her

 

6) Přívěsky na klíče

 

Školou povinným dětem přibývá odchodem do první třídy další zodpovědnost – starat se o klíče od domu nebo od skříňky. Často se ale klíče někam záhadně ztratí nebo zůstanou tam, kde by neměly. Proto je nejlepší je označit nebo zviditelnit tak, aby se na ně nezapomínalo. Pořiďte dítku krásný přívěsek na klíče, třeba s pejskem nebo medvídkem, díky kterému už je nikdy doma nenechá. Klíčenka či přívěsek jsou také ideálním drobným dárkem pro kamarády nebo spolužáky.

 

Přívěsek na klíče

Má vaše dítě své první klíče? Pak je roztomilá klíčenka na označení přímo ideální!

 

Vánoční dárky pro děti

Přívěsek s medvídkem pomůže vašim dětem jejich klíče vždycky najít

 

7) Hrnečky

 

Kdo by neměl rád pořádně sladké kakao? Jak dospělí, tak i děti určitě mají svůj oblíbený hrneček, z kterého chutná úplně nejlépe! A pokud ho ještě nemají, pak je nejvyšší čas jim ho pořídit. Jezdíte-li často na výlety do přírody, pak se ve výbavě každého správného malého turisty nikdy neztratí také plecháček, který si na cesty mohou sbalit. Můžou si tak v klidu vypít horký čaj z termosky nebo ochutnat vodu z každé lesní studánky, kterou po cestě potkáte.

 

Hrnek s kočkou

Hrnek s kočičkou na kakao nebo oblíbený ovocný čaj

 

Plecháček

Plechový hrneček bude ideální na výlety se školou, kroužkem nebo rodiči

 

8) Sošky zvířátek

 

Děti zkrátka milují zvířátka, od exotických po domácí. V některých dětských pokojích je to hotová zoo poskládaná z figurek a plyšáků zvířátek všeho druhu. Proto nikdy nešlápnete vedle s dárkem v podobě sošek koček, pejsků nebo třeba soviček. Malé milé sošky jsou také ideálním drobným dárkem na školní besídku nebo spolužákům.

Soška kočky

Kočky nebo pejsky mají rády snad každé děti

 

Vánoční dárky pro děti

Sovičky budou na děti dohlížet z čestného místa na poličce

 

9) Pokladničky

 

Je důležité, aby se děti naučily pracovat s kapesným co nejdříve a neutrácely ho všechno za sladkosti a zbytečnosti. Skvělou volbou je proto pořídit do dětského pokoje pokladničku, kam si děti část peněz můžou odkládat. Aby je šetření lákalo, je dobré vybrat veselou kasičku, třeba v podobě ikonického prasátka nebo kazeťáku.

 

Pokladnička prasátko

Naučte děti pracovat s penězi díky krásným kasičkám

 

Dětská pokladnička

Pokladnička ve tvaru kazeťáku bude i stylovým doplňkem

 

10) Sněžítka

 

Sněžítka fascinují nejen děti, ale i dospělé, už pěknou řádku let. Krásně člověka naladí na zimní a vánoční atmosféru a dětem může sledování padacích vloček zkrátit čekání na Ježíška. Pokud tedy ještě vaše ratolesti sněžítko v pokojíku nemají, určitě doporučujeme pod stromeček pořídit. Sněhová těžítka jsou opět ideálními drobnostmi na dávání dárků mezi dětmi navzájem, ať už mezi spolužáky nebo mezi kamarády.

 

Sněžítko

Sněhová koule se sněhulákem se bude vyjímat na pracovním stole

 

 

Vánoční dárky pro děti

Sobík ve sněžítku potěší všechny děti

 

V dnešní době jsou samozřejmě na prvním místě jako vánoční dárky pro děti elektronické vychytávky jako počítače, mobily nebo herní konzole. To je naprosto v pořádku, nezapomínejte ale i na malé milé drobnosti, které vykouzlí dětem úsměv na tváři a za pár let se na ně budou dívat s krásnou nostalgií.

 

Hledáte-li inspiraci na dárky nejen pro děti, můžete se podívat na naše články o vánočních dárcích pro ženy nebo vánočních dárcích pro muže.

 

Vánoční dekorace

NOVAline banner
Tagy: